Διαδικασία
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο. Τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας να πάρει μια βράση.Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Μόλις βράσει η κρέμα με το βούτυρο περιχύνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε.Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα με θερμοκρασία 200⁰C .Ενώνουμε το μείγμα της σοκολάτας με τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το αλεύρι και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 κούπες για σουφλέ, περίπου 130 γρ. σε κάθε κούπα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200⁰C για 6-7 λεπτά έως ότου έχουν πάρει μια κρούστα από πάνω αλλά ακόμη υγρά μέσα. Σερβίρονται ζεστά.
Υλικά για 6 άτομα
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. βούτυρο αγελάδας (τύπου lurpak)
80 γρ. ζάχαρη
3 αυγά (150 γρ. συνολικά)
50 γρ. αλεύρι
Η Αχαγιά 82 νίκησε εύκολα τον Ιόνιο με 87-73 και προκρίθηκε στους τελικούς των πλέι-οφ. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα… Διάβασε περισσότερα
Η κοινότητα των Λουσικών ετοίμασε μια όμορφη γιορτή για να τιμήσει την ημέρα της Πρωτομαγιάς την Τετάρτη 7 Μαΐου στην… Διάβασε περισσότερα
Αυτοψία στον παλιό σταθμό του τρένου στην Κάτω Αχαΐα έγινε χθες από την υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, τον… Διάβασε περισσότερα
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για το καλοκαίρι που έρχεται, σχετικά με την αντιπυρική περίοδο και τις πυρκαγιές που θα κληθεί… Διάβασε περισσότερα
Στις 28 Μαΐου 2024 ξεκινάει η καταβολή για τις συντάξεις Ιουνίου σύμφωνα με πληροφορίες. Με βάση το πλαίσιο καταβολής των… Διάβασε περισσότερα
Xαλάει τις επόμενες ώρες ο καιρός όπως λένε οι μετεωρολόγοι, καθώς ένα χαμηλό βαρομετρικό από τις ακτές της βόρειας Αφρικής πλησιάζει… Διάβασε περισσότερα
This website uses cookies.