Τοπικά

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Τμήμα Δυτικής Αχαΐας – Δελτίο Τύπου

Αντικαρκινική Εταιρεία
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το τμήμα Δυτικής Αχαΐας του παραρτήματος Πατρών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στα πλαίσια Αγωγής Υγείας και ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής έχει πραγματοποιήσει ενημερωτικές ομιλίες:

  1. την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 και ώρα 11 το πρωί, στο πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με θέμα: «:ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ, ΕΝΔΟΚΡΑΝΙΟΙΟΓΚΟΙ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ;». Συντονιστής ήταν ο κ. Δημήτριος Καρδαμάκης, Καθηγητής, Διευθυντής Μονάδος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Π.Γ.Ν.Π. και με ομιλητές τον Δρα Κωνσταντίνο Κουτσογιάννη, Επίκουρο Καθηγητή Ιατρικής Φυσικής, Προϊστάμενο Τμήματος Οπτικής στο Εργαστήριο Υγειο-Φυσικής & Υπολογιστικής Νοημοσύνης του ΤΕΙ Πάτρας με θέμα:  Οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες και οι επιδράσεις τους στην ανθρώπινη υγεία, τον κ. Γεώργιο Γκατζούνη, Αναπληρωτή Καθηγητή Νευροχειρουργικής Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα: Ενδοκράνιοι όγκοι, και την κ. Ακριβή Γραβάνη –  Νευρολόγο με θέμα: Καρκίνος και κατάθλιψη.
  2. την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 και ώρα 8,30 το Βράδυ, έγινε ενημερωτική ομιλία στον  εκπολιτιστικό σύλλογο Ματαράγκα – Κεφαλαιϊκων «Ο Άγιος Δημήτριος» Δυτικής Αχαΐας με ομιλητές την κ. Φλίγκου Φωτεινή – Χειρουργό Εντατικολόγο, Επίκουρη Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας με θέμα: ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ, ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ, ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΠΡΟΛΗΨΗ και τον κ. Λυκούργο Γρηγοράκη, Ακτινοδιαγνωστή με θέμα: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  ΣΗΜΕΡΑ.

 Μετά το πέρας των ομιλιών το πολυπληθές κοινό είχε την ευκαιρία όπως και έγινε για ερωτήσεις και διευκρινήσεις  στους ομιλητές.

Τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους κληρικοί του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί  Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης, ο  πρόεδρος ΔΕΥΑΔ, η Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δυμαίων, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τοπικής

Ανάπτυξης Δυμαίων, η Προϊσταμένη Ιατρικού Συλλόγου Πατρών & Γραμματέας του παραρτήματος Πατρών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας,  ο Πρόεδρος και Μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου του παραρτήματος Πατρών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας καθώς επίσης πολλοί Γιατροί, Φαρμακοποιοί που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και πάρα πολλοί συμπολίτες μας.  

Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί τον πιο συχνό τύπο καρκίνου. Είναι δε πολύ συχνός στις χώρες με αυξημένη ηλιακή ακτινοβολία, όπως είναι η Ελλάδα. Ο καρκίνος του δέρματος εμφανίζεται συχνότερα στην περιοχή του δέρματος που εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία. Μπορεί όμως να εμφανιστεί και σε σημεία του σώματος που δεν είναι εκτεθειμένα.  Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, ακόμη και αν το δέρμα είναι προστατευμένο με ρουχισμό ή αντηλιακό γαλάκτωμα. Το μαύρισμα από την ηλιοθεραπεία είναι η απόκριση του δέρματος στη βλάβη από την υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία.

Έτσι την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014  έγινε πρόγραμμα πρόληψης για την ηλιακή ακτινοβολία στον πληθυσμό της παραλίας στην Κάτω Αχαΐα από κλιμάκιο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που  περπάτησαν  στις παραλίες για να ενημερώσουν τον κόσμο και να συζητήσουν  μαζί τους τυχόν απορίες και διευκρινήσεις μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια.    

Το τμήμα Δυτικής Αχαΐας του παραρτήματος Πατρών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα συνεχίσει το έργο του τόσο στην Κάτω Αχαΐα όσο και σε άλλα διαμερίσματα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Του Τμήματος Δυτικής Αχαΐας