Τοπικά

Δυτική Ελλάδα: Στα όριά τους έχουν φτάσει οι πυροσβέστες

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Εκατοντάδες ρεπό από την υπερωριακή τους απασχόληση, οφείλει η πολιτεία στους πυροσβέστες της Δυτικής Ελλάδας, που αν πουν να κάνουν χρήση του διακιώματος της ανάπαυσης, τότε είναι σίγουρο ότι το πυροσβεστικό σώμα θα νεκρώσει κυριολεκτικά.

«Μόνο σε εμένα προσωπικά η υπηρεσία οφείλει 348 αναπαύσεις των 8 ωρών, συν τις άδειες, που σημαίνει ότι για περισσότερο από ένα χρόνο θα πρέπει να βγω σε άδεια. Ανάλογη η κατάσταση στο σύνολο του προσωπικού, που δουλεύει ήδη σε μεγάλο ποσοστό σε πλήρη εξάντληση, αλλά μόλις το τηλέφωνο χτυπήσει αφήνει στην άκρη την κούρασή του, γιατί κάποιο έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και στηρίζονται σε αυτούς», δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων-Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Βασίλης Φερτάκης.

Αναφερόμενος στο μείζον πρόβλημα της Έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, τόνισε ότι για να καλυφθούν τα τεράστια κενά, οι εργαζόμενοι που υπάρχουν αναγκάζονται να εργαστούν σε όλες τις ετοιμότητες υπερωριακά. Και αν κάποιος πει, ότι αυτό ισοδυναμεί και με αύξηση των αποδοχών εκείνη την περίοδο, σφάλει πολύ. Η νόμο του κράτους το μισθολόγιο του πυροσβεστικού σώματος είναι συγκεκριμένο και δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ καταβολής για τις επιπλέον ώρες. Αντίθετα οι υπερωρίες ανταλλάσσονται σύμφωνα με τη νομοθεσία, με ρεπό…Τα οποία ποτέ δεν δίνονται, απλώς οι πυροσβέστες στα μπλοκάκια τους σημειώνουν τις οφειλόμενες ώρες που αυξάνονται συνεχώς.