Τοπικά

Διπλή παρέμβαση Τριανταφυλλόπουλου για την Δυτική Αχαΐα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ 

Πολιτευτής Αχαΐας Ν.Δ 

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΚΑΙ ΚΙΚΙΛΙΑ

Δύο μείζονος σημασίας ανοιχτά θέματα της Δυτικής Αχαΐας, που αφορούν στην ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών και πολιτών της περιοχής καθώς και την ανέξοδη οδική αναβάθμισή της, έθεσε στους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης ο Υπ.Βουλευτής της ΝΔ στην Αχαία Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, επιδιώκοντας να ενισχύσει τις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδιαιτέρως δε να βοηθήσει τις εναγώνιες προσπάθειες φορέων και κατοίκων σε χρόνια αιτήματά τους.

Ειδικότερα, σε επαφές που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, μετέφερε την απολύτως δικαιολογημένη αντίδραση Δήμου και κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας για τη μελλοντική λειτουργία Σταθμών Διοδίων στα Βραχνέϊκα Πατρών και την Κάτω Αχαία με την κατασκευή της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών- Πύργου, προβάλλοντας στους συνομιλητές του την ανάγκη λήψης πολιτικής απόφασης για το θέμα, κάτι που επιτρέπει το γεγονός πως ο νέος δημοπρατηθείς Αυτοκινητόδρομος χρηματοδοτείται από το “Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων” και δεν είναι αυτοχρηματοδοτούμενο 
(από Ιδιώτες) όπως η “Ολυμπία Οδός”, κατά συνέπεια δεν απαιτείται η προπληρωμή του μεγάλου οδικού έργου.
“Κάκιστα πρότυπα έργων όπως αυτά που ταλαιπωρούν μετά αδράς πληρωμής τους Έλληνες πολίτες,πριν καν εκτελεστούν και δοθούν προς χρήση, δεν δίνουν λύση σε κοινωνίες που επί ολόκληρες δεκαετίες εκλιπαρούν την επίσημη πολιτεία για ασφαλή δρόμο και μετακινήσεις άνευ υψηλού κινδύνου της ίδιας τους της ζωής” τόνισε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, για να λάβει σοβαρές διαβεβαιώσεις πως το Υπουργείο κινείται στην κατεύθυνση απάλειψης των Διοδίων! 
Στο μεταξύ, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, ο Αχαιός Πολιτευτής της ΝΔ, επανήλθε στο θέμα της σύστασης και λειτουργίας Υπηρεσιών Ασφάλειας στην Δυτική Αχαία, κάτι που για το οποίο έχει παρέμβει από το 2006 και το 2009. Στη νέα του παρέμβαση ο κ. Τριανταφυλλόπουλος θέτει επί τάπητος την αναγκαιότητα πιο ουσιαστικής παροχής υπηρεσιών πρόληψης και καταστολής στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, με την σύσταση τόσο Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στην Αχαγιά όσο και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
“Τα περιστατικά που καθημερινά σχεδόν καταγράφονται επί χρόνια στον “Κάμπο”, με κλοπές, ληστείες ή και φονικά καθιστούν την αγροτική αυτή περιοχή της Αχαΐας έρμαιο κακοποιών στοιχείων. Και δεν μπορεί κανείς να αντιληφθεί με ποιο σκεπτικό το Κράτος ενώ λειτουργεί Α.Υ της ΕΛ.ΑΣ στο Αίγιο δεν πράττει το ίδιο στην δυτική πλευρά του νομού με ίδια γεωγραφικά και πληθυσμιακά χαρακτηριστικά. Το ίδιο αφορά και το Πυροσβεστικό Σώμα, αφού ολόκληρος ο οικιστικός ιστός της Κάτω Αχαΐας εξαρτάται από τον Σταθμό της Βιομηχανικής Περιοχής, που θα έπρεπε να έχει διαφορετικό ρόλο προστασίας των επιχειρήσεων της ΒΙ.ΠΕ” αναφέρει στην επιστολή ο υποψήφιος βουλευτής της κυβερνώσας παράταξης, αναμένοντας την ευαισθητοποίηση της πολιτείας.