Τοπικά

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος: Παρέμαβαση σε ΟΠΕΚΕΠΕ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δέσμευση ΟΠΕΚΕΠΕ σε Τριανταφυλλόπουλο για 
αποζημιώσεις ελαιοκαλλιεργητών της Δυτικής Αχαΐας! 

Την άμεση παρέμβαση του Υπ. Βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου προκάλεσαν οι “φωνές απόγνωσης” καλλιεργητών ελιάς σε περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, μετά τις σημαντικές ζημιές που φαίνεται να προκάλεσε στα κτήματά τους, προ ημερών σφοδρότατη χαλαζόπτωση και η οποία αρχικά φάνηκε να υποτιμήθηκε ως προς την έκταση των καταστροφών που άφησε πίσω της,σε αγροτικές εκτάσεις των Τοπικών Κοινοτήτων Μιτόπολης, Μαζαρακίου, Φλόκα, Σανταμερίου, Πορτών, Φλόκα, Χαραυγής και αλλού.
Ο Αχαιός Πολιτευτής, αφού ενημέρωσε άμεσα την ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ και προσωπικά τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Γρηγόρη Αποστολάκο , απέσπασε τη ρητή δέσμευση πως: “εφόσον οι αρμόδιοι Γεωπόνοι καταγράψουν δηλωμένες ζημιές έκτασης τέτοιας που θα είναι εντός του νομικού πλαισίου αποζημιώσεων, τότε οι παραγωγοί θα πρέπει να μείνουν απολύτως βέβαιοι πως οι αποζημιώσεις τους θα καταβληθούν κανονικά και στην ώρα τους, μετά την καταγραφή όμως και τις εκθέσεις των ειδικών της Υπηρεσίας”.
Επιπλέον, οι κεντρικές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, στις οποίες ο κ. Τριανταφυλλόπουλος μετέφερε φόβους περί “εσκεμμένης απραξίας των Κλιμακίων του Κράτους γα λόγους οικονομικής αδυναμίας”, χαρακτήρισαν ως “υπερβολική καχυποψία” την άποψη κάποιων εκ των αγροτών ότι θα δοθεί άνωθεν εντολή για μείωση του ποσοστού των ζημιών που έχουν σημειωθεί στην Δυτική Αχαία, ξεκαθαρίζοντας προς τον Πολιτευτή, πως “η εποχή – λίγο πριν την συγκομιδή του ελαιοκάρπου – είναι πράγματι πολύ επικίνδυνη επειδή το προϊόν είναι ευάλωτο στην κακοκαιρία, κάτι που κάνει τη ζημιά ευδιάκριτη κι όχι…συζητήσιμη, επιμένοντας ωστόσο πως αν δεν διενεργηθούν οι κατά τόπους έλεγχοι, τα όποια συμπεράσματα θα ήταν παρακινδυνευμένα ή απόρροια υπερβολής κάποιων καλλιεργητών”.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μετέφερε στην ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ τις αγωνίες των αγροτών, αφού από τη μία η φετινή σοδειά αναμένεται περιορισμένη – το ίδιο και τα έσοδά τους – οπότε η εκτιμώμενη καταστροφή από το χαλάζι άνω του 50%, έχει ήδη εξανεμίσει και τις όποιες ελπίδες μικρής οικονομικής ανάσας.
“Παρακολουθώ το θέμα ως καθήκον μου και προσωπικά θα είμαι αρωγός προς τους ειλικρινείς παραγωγούς για τους οποίους θα εκτιμηθεί σοβαρή ζημιά, ώστε γρήγορα να αποζημιωθούν” τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος. .