Τοπικά

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος για φυλακές Αγίου Στεφάνου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

“Φτάνουν οι κυβερνητικές θεωρίες και στοχασμοί…για την ασφάλεια των Φυλακών Αγίου Στεφάνου”!

Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ Ν.Δ ΔΗΜ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ…1 ΠΡΟΣ 100 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ” ΚΑΙ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

“Απροχώρητη κι επικίνδυνη” χαρακτηρίζει τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στις Κλειστές Φυλακές Αγίου Στεφάνου Αχαΐας,ο Υπ. Βουλευτής της Ν.Δ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, που εδώ και μήνες γίνεται δέκτης έντονων και σοβαρών αιτημάτων από τους υπαλλήλους του τοπικού Σωφρονιστικού Καταστήματος, οι οποίοι ανησυχούν τόσο για την ορθότητα και ασφαλή λειτουργία του,όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους ίδιους,εξαιτίας του μικρού αριθμού των υπηρετούντων.
Ο Αχαιός Πολιτευτής,σε δημόσια παρέμβασή του – εξ αφορμής και των δυσάρεστων περιστατικών που καταγράφονται συχνά μεταξύ κρατουμένων- αφού αναφέρεται σε “αποδυνάμωση” των Φυλακών,υπογραμμίζει πως “η Κυβέρνηση δεν ακούει ή εξ ανάγκης κάνει πως δεν ακούει τις φωνές διαμαρτυρίας και τα εύλογα αιτήματα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, αφού τα τελευταία χρόνια από “120” έχουν μειωθεί δραματικά στους “60” (λόγω συνταξιοδοτήσεων), με αποτέλεσμα η αναλογία φυλάκων και κρατουμένων να έχει πέσει επικίνδυνα, σχεδόν στο 1 προς 100″!
Επιπλέον – “κι αυτό ξεφεύγει από κάθε λογική” – τονίζει ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, “οι κρατούμενοι ενώ θα έπρεπε να είναι περί τους 500, σήμερα αυτοί αγγίζουν τους 800,καταλύοντας εκ των πραγμάτων κάθε κανόνα ανθρώπινης διαβίωσης, αλλά και ασφάλειας του Καταστήματος”! Μάλιστα, η όλη λειτουργία τω Φυλακών φαίνεται να έχει επιβαρυνθεί – ενώ οι δομές κατά τ’άλλα είναι χρήσιμες -από τη λειτουργία εκεί του “Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας” αλλά και του “ΟΚΑΝΑ”, κάτι που άμεσα πρέπει να διευθετηθεί.
Ο Δημ.Τριανταφυλλόπουλος, με δηλώσεις του, αφού “καλεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης να κάνει πράξη την προ διετίας εξαγγελία του για πρόσληψη 570 νέων υπαλλήλων ή ακόμα και χρήση πρώην Δημοτικών Αστυνομικών”,σημειώνει:

“Καλές είναι οι θεωρίες για πολιτικές σωφρονισμού και περιορισμού της εγκληματικότητας,αλλά οι αρμόδιοι της Κυβέρνησης θα πρέπει ν’ αποδείξουν με έργο πια,την αξιοσύνη τους και την αποτελεσματικότητα των στοχασμών τους!Ειδάλλως καθίστανται υπεύθυνοι για ό,τι επακολουθήσει,από μία κατάσταση νοσηρή, κραυγαλέα και άκρως επικίνδυνη!Τώρα που η χώρα…βγαίνει από τα μνημόνια,ας αποδείξει η κυβέρνηση πως ξεπερνά τα λόγια από τους θώκους κι ότι μπορεί να διαφυλάξει τουλάχιστον τα απαραίτητα στα Σωφρονιστικά Καταστήματα”.