Like

Χοιρινή πανσέτα με ρύζι

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Υλικά:

  • 2 kgr παντσέτα (πανσέτα) χοιρινή
  • 1 κουταλάκι φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι teryaki sauce
  • 1 φλυτζάνι ξίδι βαλσάμικο
  • 3 γλυκές πιπεριές (κίτρινη, κόκκινη, πορτοκαλί)
  • 2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
  • 6-7 σταγόνες κόκκινο tabasco br>
  • 1 κουταλάκι καγιέν
  • 1 κουτάλάκι βασιλικός
  • 3 φλυτζανια ρύζι basmati, jasmine
  • 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους (κομμένα και στραγγισμένα σε μετρια κομματια)

Εκτέλεση:

  • Κόβετε σε κύβους την παντσέτα και τσιγαρίζετε με το φρέσκο βούτυρο
  • Αφήνετε για 10 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και μετά σβήνετε με Teryaki sauce
  • Σε χαμηλή φωτιά αφήνετε για άλλα 10 λεπτά και προσθέτετε την μαύρη ζάχαρη, απομακρύνοντας το από το μάτι της κουζινας
  • Αφήνετε να καραμελώσουν. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ.
  • Σε καθαρό τηγάνι βάζετε τα μανιτάρια με τις πιπεριές, προσθέτετε λίγο αλάτι, το tabasko και το καγιέν.
  • Σβήνετε με το ξίδι και προσθέτετε το ρύζι.
  • Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε, σταδιακά, λίγο-λίγο το νεράκι (απαραίτητα ζεστό), μέχρι να γίνει το ρύζι (ρίχνετε και λίγο αλάτι όσο προσθέτετε νερό)
  • Όταν είναι έτοιμο το ρύζι και έχει απορροφήσει και το τελευταίο νεράκι, τότε το πασπαλίζετε με αρκετό βασιλικό.

Σερβίρετε την παντσέτα μαζί με το ρυζάκι.

Καλή επιτυχία!!!