Like

Tips για να τρώτε υγιεινά!

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή αποτελεί κλειδί για την καλή μας υγεία! Και επειδή είναι σημαντικό να είμαστε υγιείς, να αισθανόμαστε όμορφα και να μας αρέσει αυτό που βλέπουμε στον καθρέφτη, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το τι τρώμε.

Οι δύο βασικοί κανόνες της υγιεινής διατροφής είναι οι εξής:

1. Πρέπει να τρώμε μία ποικιλία τροφών, χωρίς να αποκόβουμε από την διατροφή μας καμία ομάδα τροφίμων. Η ποικιλία είναι πολύ σημαντική για να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας.
2. Ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνουμε δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό θερμίδων που καίμε.

Ας δούμε μερικά απλά tips για να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα προς μία υγιεινή διατροφή:

Μην παραλείπετε το πρωινό!

Το έχουμε πει δεκάδες φορές και θα το πούμε άλλες τόσες! Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, μετά από την πολύωρη αφαγία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το σώμα μας χρειάζεται ενέργεια για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ημέρας και ένα υγιεινό πρωινό είναι απαραίτητο. Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, μην πέσετε στην παγίδα του να μην τρώτε πρωινό προσπαθώντας να γλυτώσετε θερμίδες. Έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που παραλείπουν το πρωινό γεύμα καταλήγουν να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα από εκείνους που τρώνε ένα υγιεινό πρωινό.

Μειώστε τα κορεσμένα λιπαρά

Τα λιπαρά είναι και αυτά απαραίτητα στην διατροφή μας. Όμως θα πρέπει να προσέξετε το είδος των λιπαρών που καταναλώνετε. Τα κορεσμένα λιπαρά που υπάρχουν σε πάρα πολλές τροφές είναι ανθυγιεινά, καθώς αυξάνουν την χοληστερίνη στο αίμα. Προσπαθήστε να αποφεύγετε τα κορεσμένα λιπαρά και να τα αντικαταστήσετε με ακόρεστα όπως είναι το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, τα ψάρια κτλ.

Φάτε περισσότερο ψάρι

Τα ψάρια είναι καλή πηγή πρωτεϊνών και βιταμινών. Τα λιπαρά ψάρια είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά που βοηθούν στην διατήρηση της καλής υγείας της καρδιάς. Προσπαθήστε να εντάξετε 2 μερίδες ψάρι την εβδομάδα στην διατροφή σας.

Φάτε φρούτα και λαχανικά

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά να καταναλώνουμε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα! Είναι ευκολότερο από όσο ακούγεται και όλα μετράνε για τις 5 μερίδες! Νωπά, αποξηραμένα, αλλά και μαγειρεμένα φρούτα και λαχανικά! Ξεκινήστε αντικαθιστώντας το δεκατιανό σας με ένα φρούτο ή μια φρουτοσαλάτα για ποικιλία!

Αποφύγετε τα έτοιμα φαγητά

Να θυμάστε πως ό,τι φτιάχνετε μόνοι σας είναι υγιεινότερο από οτιδήποτε έτοιμο! Μπορείτε βέβαια να παραγγέλνετε πού και πού απ’έξω και μάλιστα να κάνετε το delivery υγιεινό, αλλά καλό θα ήταν να μην γίνεται συστηματικά και να προτιμάτε να προετοιμάζετε οι ίδιοι τα γεύματά σας.

πηγη