Τοπικά

ΚΑΙΡΟΣ : Αλλάζει το σκηνικό στη Δυτική Ελλάδα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο καιρός θα αλλάξει άρδην από την Παρασκευή και από τα δυτικά με βροχές καταιγίδες οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.
Χαρακτηριστικά για την Πάτρα οι προγνώσεις κάνουν λόγο για βροχή απο το μεσημέρι της Παρασκευής που το βράδυ θα μετατραπεί σε καταιγίδα με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 25 βαθμούς κελσίου. Το Σάββατο θα επικρατήσου αντίστοιχες καιρικές συνθήκες στην Αχαϊκή πρωτεύουσα ενώ βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός απο την Κυριακή με τη θερμοκρασία όμως να παραμένει κάτω απο τους 24 βαθμούς κελσίου.
Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει αρκετό κρύο για την εποχή και οι βροχές θα μεταφερθούν στην κεντρική ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.
Χιονοπτώσεις στα βουνά της βόρειας Ελλάδας και στις κορυφές βουνών της κεντρικής Ελλάδας.
Η αλλαγή του καιρού μας έρχεται από τα βόρεια Βαλκάνια καθώς ένα εκτεταμένο ψυχρό μέτωπο συνοδεία αυλώνα θα δημιουργήσει κυκλογένεση στην Αδριατική και γρήγορα θα κινηθεί προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Αυτό θα έχει ως συνέπεια την αλλαγή από τα βορειοδυτικά η οποία θα καταλήξει να επηρεάσει και την υπόλοιπη ανατολική νοτιοανατολική χωρα σε συνδυασμό με ενισχυμένους βοριάδες και κάθετη πτώση της θερμοκρασίας.
Η κάταβαση του αυλώνα με τις ψυχρές αέριες μάζες θα δημιουργήσει χαμηλό δυτικά της χώρας με το οποίο θα κινηθεί γρήγορα ανατολικά .
Αυτή είναι και η αιτία της αλλαγής από τα δυτικά.

ΠΗΓΗ : meteo.gr