Τοπικά

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τη νέα πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τη νέα Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ, υποδέχθηκε στο γραφείο του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Οι μακραίωνες εμπορικές και πολιτιστικές σχέσεις που συνδέουν τη Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα, αλλά και η στενή συνεργασία που έχει η Πρεσβεία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια, απασχόλησαν τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας και υποπρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας, Μαριζάν Μόρφυ – Καρατζά.

Ο Απ. Κατσιφάρας συνεχάρη την κυρία Σμιθ για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων, η οποία ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη πως έχει υπηρετήσει ξανά στην Ελλάδα, καθώς το την περίοδο 1991-1994, είχε εργαστεί ως Γραμματέας Β’ Πολιτικών Υποθέσεων και Ακόλουθος Τύπου, ενώ τόνισε πως έχει έρθει αρκετές φορές στην Πάτρα, και κατά την περίοδο του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ο Περιφερειάρχης περιέγραψε στην κυρία Πρέσβη τα βασικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα και στα εκπληκτικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα που παράγει η περιοχή μας, καθώς και στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Επιπλέον, στο επίκεντρο τέθηκε και το υψηλό επίπεδο που υπάρχει στην περιοχή μας, αναφορικά με την έρευνα και την καινοτομία, με τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα να ενημερώνει σχετικά με την Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα που υλοποιείται στο πλαίσιο της βράβευσης της Περιφέρειάς μας ως Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας για το 2017, με τη συνεργασία πλήθους φορέων.
Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα, μέσω από τη Στρατηγική Έρευνας και Τεχνολογίας για την Έξυπνη Εξειδίκευση (RIS3) στο ΕΣΠΑ.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να παραληφθεί η αναφορά στη Δυτική Ελλάδα ως έναν ιδιαίτερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό και για τους Βρετανούς, αφού αποτελεί πόλο έλξης τόσο η φυσική ομορφιά της περιοχής μας, με τις παραλίες της, αλλά και το πολιτιστικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο εξαιτίας της Αρχαίας Ολυμπίας και των άλλων αρχαιολογικών μνημείων που διαθέτει.

Μάλιστα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καρπέτας, εκτός των άλλων, αναφέρθηκε και στο Σχέδιο Δράσης Τουριστικής Προβολής και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ συμπλήρωσε πως ιδιαίτερη σημασία δίνει η Περιφέρεια ως πόλος καινοτομίας, στη διοργάνωση της ετήσιας έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ, αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας.