Αθλητισμός

Ο Σταύρος Κωνσταντινόπουλος μιλά στο westcity.gr

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το westcity.gr παρακολουθεί από την αρχή τα βήματα του Αχαγιώτη Μπασκετμπολίστα όταν ο Σταύρος Κωνσταντινόπουλος ήταν στις ακαδημίες των Αστεριών Αχαΐας. σχετικό άρθρο.  Ο Σταύρος είχε μιλήσει στο westcity.gr για την συμμετοχή του στο TNBA Hellas στο Cliveland , αλλά και για την μετακίνησή του στο Παναθηναϊκό “Εξάστερος”.

8 μήνες μετά μας παραχωρεί μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη.

Πως είναι η ζωή στην Αθήνα για ένα έφηβο που έφυγε από την επαρχία ;

Η ζωή στην πόλη είναι τελείως διαφορετική για έναν έφηβο από την επαρχία. Υπάρχουν πολλές επιλογές για κάθε δραστηριότητά του. Γρήγοροι ρυθμοί, ενδιαφέρον εφηβικά θέματα, κόσμος διαφορετικός. Ιδανική η Αθήνα για έναν έφηβο με δίψα να γνωρίσει τις καλές πλευρές της. Χρειάζεται προσαρμογή και που και για μένα υπήρξε. Τώρα όλα καλά. Μ’αρέσει εδώ, αν και υπάρχουν οι στιγμές που νοσταλγώ τον τόπο μου.

Μίλησε μας λίγο για την καθημερινότητα σου ;

Η καθημερινότητά μου είναι μια μέρα με “πρωινό” ξύπνημα για σχολείο. Μαθητής Γ’ Λυκείου. Επιστροφή στο σπίτι και ετοιμασία μεσημεριανού. Δεν το λες εύκολο. Χαλάρωση και διάβασμα μέχρι την απογευματινή προπόνηση! Ακολουθώντας την διαδρομή μέχρι τον ηλεκτρικό και περπάτημα μέχρι το προπονητήριο Αρένα του ΟΑΚΑ. 2 ώρες γεμάτη ένταση, δύναμη, ανταγωνισμός και ιδρώτα..Πίεση και συγκέντρωση στις οδηγίες του προπονητή. Τελειώνοντας, ετοιμασία για επιστροφή και ξεκούραση. Μπαίνοντας στο σπίτι προσπαθείς να ξεκουραστείς μετά τα καθιερωμένα. Χαλάρωση με μουσική και ηλεκτρονικά. Αυτά για 6 ημέρες με συμπληρωματικό στοιχείο το γυμναστήριο. Σημαντικό στον αθλητισμό. Ενδιάμεσες ωραίες στιγμές. Καμιά βόλτα και έξοδο το Σ/Κ..

Πως είναι η ζωή σου ως Εξάστερος ;

Η ζωή ως “Εξάστερος” μια ωραία πρόκληση! Μεγάλη τιμή να φοράω την φανέλα του ΠΑΟ και να λαμβάνω μέρος στο πρωτάθλημα Α’ ΕΣΚΑ εφήβων που αποτελεί το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα εφήβων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια! Πολύ σημαντικό να κάνεις προπόνηση υπό της οδηγίες του coach κ.Δεμέναγα. Παίζοντας σε γήπεδα με ιστορία στο ελληνικό Μπάσκετ δέχεσαι το σεβασμό που σου εκφράζουν όλοι παίζοντας με τα χρώματα ενός από τους πιο ιστορικούς και πετυχημένους συλλόγους. Σαν αθλητής και σαν άνθρωπος απολαμβάνεις την αναγνωρισιμότητα και το σεβασμό στο χώρο.

Πόσο δύσκολο είναι το πρόγραμμά σου ; Υπάρχει ελεύθερος χρόνος ;

Πραγματικά δύσκολο και επίμονο! Αλλά όταν έχεις στόχο και πίστη το ξεπερνάς! Ελάχιστος ο ελεύθερος χρόνος αλλά πολύ σημαντικός… Προσπαθώ να κάνω πράγματα που θα με γεμίσουν με φίλους και βόλτες. Πρέπει να κάνεις θυσίες για να πετύχεις και να φτάσεις ψηλά.

Κεφάλαιο Αστέρια Αχαΐας ; Πόσο σημαντικό ήταν για την εξέλιξη σου ;

Πολύ σημαντικό κεφάλαιο τα Αστέρια Αχαΐας μετά το πολύ γρήγορο πέρασμα από την Αχαγιά 82. Εδώ ξεκίνησα τα πρώτα μπασκετικά βήματα! Άρχισα να μαθαίνω και να αγαπώ πιο πολύ το μπάσκετ.Να είμαι σε ομάδα με παιδιά της ηλικίας και μη. Να έχω προπονητές που αγαπούσαν πολύ το άθλημα και με μάθαιναν τα μυστικά του μπάσκετ. Μια οικογένεια είχαμε γίνει όλοι. Μια διοίκηση που λειτουργούσε το τμήμα με αγάπη και πειθαρχία. Βάζοντας στόχους τα Αστέρια υψηλούς και με την καλή πάστα των αθλητών πετύχαμε πολλά! Και ομαδικά και προσωπικά. Για μένα αποτέλεσε αφετηρία να κάνω τα επόμενα βήματα μου μέσα από την δουλειά την δική μου και τις οδηγίες των προπονητών μου. Η επιτυχία είναι άθροισμα καλής τεχνικής υποστήριξης, αγωνιστικής προσωπικότητας του αθλητή και δουλειάς! Πολύ δουλειά! Κλείνοντας να ευχαριστήσω όλους που μου στάθηκαν και πίστεψαν σε μένα από τα Αστέρια!

Σου λείπουν οι παλιοί σου Συμπαίκτες ; έχεις κρατήσεις επαφή μαζί τους ;

Αναπολώ και έχω κρατήσει τις καλύτερες εικόνες με τους συμπαίκτες μου. 2,5-3χρόνια μαζί καταφέρνοντας πολλά σημαντικά αθλητικά πράγματα. Αλλά η ζωή συνεχίζεται και όλοι μας κάποια στιγμή θα τραβήξει το δρόμο του! Πρώτος εγώ το κατάφερα και ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου για αποτελέσαμε ένα σύνολο,μια ομάδα πρότυπο στα αθλητικά δεδομένα της περιοχής μας. Δυστυχώς δεν κρατήσαμε επαφή όπως συμβαίνει πάντα όταν πάψεις να είσαι μέλος μιας ομάδας. Η καθημερινότητα σου διαμορφώνει και τις σχέσεις σου πολλές φορές. Πάντως γράψαμε ιστορία στις χρυσές σελίδες της Ακαδημίας των Αστεριών! Αυτό έχει σημασία πιο πολύ.

Έχεις την πλήρη στήριξη της Οικογένεια σου σ όλο αυτό . Πόσο δύσκολο είναι γι αυτούς ;

Από την αρχή όταν ξεκίνησα, η οικογένεια μου ήταν δίπλα μου. Ο πατέρας μου όντως αθλητής , με μύησε στον αθλητισμό. Ξεκίνησα με ποδόσφαιρο αλλά γρήγορα στράφηκα στο μπάσκετ! Χωρίς την στήριξη των δικών μου δεν θα τα είχα καταφέρει έως εδώ. Σε κάθε μου στιγμή ήταν και είναι δίπλα μου. Στις προπονήσεις, στους αγώνες, στα εύκολα και στα δύσκολα. Πολύ σημαντικό και τους ευχαριστώ πολύ! Όλο αυτό είναι δύσκολο για αυτούς πολύ, λόγω οικονομικής κρίσης, λόγω χρόνου, λόγω απόστασης κτλ. Αλλά πιστεύουν σε μένα, με υποστηρίζουν και τους αγαπώ πολύ!

Ποιο είναι το όνειρο του Σταύρου Κωνσταντινόπουλου ;

Αρχικά ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα συμβούν όλα αυτά και θα είμαι εδώ. Όμως κάθε μέρα που περνούσε, η φλόγα και η αγάπη μου για το μπάσκετ μεγάλωνε και τα όνειρα μου υλοποιούνταν. Θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με το μπάσκετ και να αγωνιστώ σε παρκέ που πέρασαν πολλοί πετυχημένοι Έλληνες αθλητές. Ξέρετε τι είναι να βλέπεις στο διπλανό παρκέ να κάνουν προπόνηση ο Καλάθης, ο Μπουρούσης, και άλλοι , καθώς και πρώην παίκτες όπως Αλβέρτης και Καλαϊτζής… Θέλω να με έχει ο Θεός καλά, να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ σε αυτό που αγαπώ! Ξέρω ότι χρειάζεται δουλειά, πολύ δουλειά, υπομονή και πίστη. Είμαι αποφασισμένος να προσπαθήσω και θα δώσω τον καλύτερό εαυτό μου να τα καταφέρω. Στα παραπάνω χρειάζεται και τύχη σίγουρα. Όπως μου λέει και ο πατέρας μου συχνά” ο δρόμος της καταξίωσης και της επιτυχίας είναι μοναχικός..και τίποτα δεν καταφέρνει κανείς αν δεν αγωνιστεί στην ζωή”. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να πιστεύουν στον εαυτό τους και να ακολουθήσουν αυτό που αγαπούν! Κλείνοντας να σας ευχαριστήσω για το χρόνο σας και την δυνατότητα που μου δώσατε να μιλήσουμε. Καλή επιτυχία και υγεία σε όλους!