Αθλητισμός

Έναρξη του 20ου Πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ σε αμαξίδιο

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Φεβρουάριος ξεκίνησε με ευχάριστα νέα για το μπάσκετ σε αμαξίδιο , αφού την Παρασκευή 03/02/2017 οι ομάδες ενημερώθηκαν για την έναρξη του 20ου Πανελληνίου πρωταθλήματος της ΟΣΕΚΚ.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει την Τρίτη 07/02/2017

H αγωνιστική δράση ξεκινά το Σαββατοκύριακο 25 & 26/02/2017. Όσον αφορά τον Α.Σ. Ήφαιστος υπήρχε προσμονή για την έναρξη του πρωταθλήματος, αφού η ομάδα έχει ενισχυθεί κατά πολύ σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Στην ομάδα πλέον έχει ενσωματωθεί ο πολύ καλός αθλητής Γιώργος Αδαμόπουλος που τις δύο προηγούμενες χρονιές πρωταγωνιστούσε στην ομάδα του «Α.Σ. Άτλας» στην Αθήνα, όπως επίσης και οι Κώστας Φλωρόπουλος, Άγγελος Σταγιάνος και ο μικρός Ασημάκης Καφετζής.

Μεγάλο ρόλο στην πορεία της ομάδας αναμένεται να παίξει και το χρονικό σημείο που θα επιστρέψει υγιής στους αγωνιστικούς χώρους ο bomber της ομάδας Παναγιώτης Κοντογιάννης ο οποίος μετά από μια χρονιά με υψηλό μπασκετικό επίπεδο στον Α.Σ. Δωδεκάνησος (συμμετοχή σε Final Four πρωταθλήματος) και μια περιπέτεια υγείας μοιάζει σε κάθε προπόνηση σαν θηρίο σε κλουβί.

Προθήκες έμψυχου υλικού έγιναν και στον πάγκο της ομάδας. Μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Ηλιόπουλου την προπονητική επίβλεψη της ομάδας ανέλαβε με διπλό ρόλο παίχτη/προπονητή ο έμπειρος στις δυσκολίες Σπύρος Κρίθης και πριν λίγες μέρες στο προπονητικό team προστέθηκε ο γυμναστής και πρώην μπασκετμπολίστας Δημήτρης Αναγνωστόπουλος.

Ο Αναγνωστόπουλος γνωστός στους μπασκετικούς κύκλους της Πάτρας σπούδασε στην  ΤΕΦΑΑ Τρικάλων με ειδικότητα την καλαθοσφαίριση, οπού ήρθε σε επαφή με το μπάσκετ σε αμαξίδιο μέσω γνωρίζοντας το στη Θεσσαλικής ομάδα του «Αστέρα Τρικάλων» και αναμένεται σύντομα να αναλάβει πλήρως τις τύχες της ομάδας του Ηφαίστου αφήνοντας τον Κρίθη στον αγαπημένο του ρόλο μέσα από τις γραμμές του γηπέδου.

Η ομάδα προπονείται κάθε Πέμπτη (18:00 με 19:30) στο Παμπλεοποννησιακό και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (17:00 με 8:30) στο κλειστό της Αλλεξιώτισας όπου θα είναι η έδρα της ομάδας για το φετινό πρωτάθλημα και περιμένει από τον κόσμο της Πάτρας μεγάλη ανταπόκριση και δυναμική υποστήριξη.