Τοπικά

Πάτρα: Κοπής πίτας των Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους φορέων πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 4/2/2017 στο ξενοδοχείο «Τζάκι»…

…η ετήσια εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Πατρών (ΣΕΒΙΠΑ).

Η καθιερωμένη εκδήλωση εκτός από τον κοινωνικό της χαρακτήρα, δίνει την ευκαιρία στην διοίκηση του Συνδέσμου για να παρουσιάσει τα πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε και να θέσει ζητήματα της ΒΙΠΕ Πατρών.
Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ Πέτρος Μαντάς, τόνισε ότι το 2016 ήταν μια χρονιά ιδιαίτερα παραγωγική για τον Σύνδεσμο, σε ένα ευρύ πεδίο δράσεων και αποτελεσμάτων.

Ο ΣΕΒΙΠΑ έχει έντονη παρουσία και συμμετέχει ενεργά σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη ΒΙΠΕ Πατρών και τα επιχειρηματικά δρώμενα, αποτελώντας ισότιμο εταίρο στα διοικητικά κέντρα διαμόρφωσης και λήψης αποφάσεων.
Σταχυολογώντας τα σημαντικότερα βήματα την χρονιά που πέρασε, ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε:

* Στην συγκρότηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ, η προεδρία και η έδρα του οποίου βρίσκονται αυτή την περίοδο στη ΒΙΠΕ Πατρών.

* Σε τοπικό επίπεδο, συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα».

* Υπέγραψε στρατηγική συνεργασία με το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και με τον Σύνδεσμο Τεχνολογικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας για τη δημιουργία Κόμβου Καινοτομίας στη ΒΙΠΕ Πατρών.

* Ξεκίνησε συνεργασία με το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών για την ανάπτυξη τοπικού τεχνολογικού οικοσυστήματος.

* Είχε έντονη παρουσία σε σημαντικά θέματα που επηρεάζουν την λειτουργία των επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ.

* Ανέπτυξε περεταίρω τις συνεργασίες του με την Περιφέρεια, τους Δήμους, τον ΟΛΠΑ, το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αχαΐας και με άλλους φορείς.

* Είχε συναντήσεις με την υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και με την Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ διατηρεί τακτική επαφή με τους τοπικούς βουλευτές.

* Υποδέχθηκε μια πολωνική και μια κινεζική αποστολή και συμμετείχε σε εκδηλώσεις και συνέδρια, αναδεικνύοντας τα ζητήματα της ΒΙΠΕ Πατρών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, βραβεύθηκαν οι επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Πατρών ARKHON και EL PACK, για την ηγετική τους παρουσία στον κλάδο που εκπροσωπούν και την δυναμική τους ανάπτυξη. Εκ μέρους της ARKHON την τιμητική κλακέτα παρέλαβε εκ των ιδιοκτητών ο κ. Αθανάσιος Ζαχαρόπουλος, ενώ για την EL PACK το βραβείο παρέλαβε η διευθύντρια R&D and Planning κα Δώρα Νικολοπούλου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις παρουσιάσεις του Κόμβου Καινοτομίας και Ψηφιακής Μεταποίησης ManuHUB, από τον διευθυντή του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού / Δυναμικής Μηχανών, καθ. Δημήτρη Μούρτζη, του Patras IQ από τον αναπληρωτή Πρυτάνεως Έρευνας και Ανάπτυξης, καθ. Δημοσθένη Πολύζο, της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας «Ελλα-δικά μας», από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα και του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, από τον πρόεδρό του, καθ. Βασίλειο Αναστασόπουλο.

Την εκδήλωση του ΣΕΒΙΠΑ εκτός από τα μέλη του Συνδέσμου, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, οι Βουλευτές Αχαΐας Κώστας Σπαρτινός, Ανδρέας Ριζούλης και Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, οι Βοηθοί Πρυτάνεως Γιώργος Αγγελόπουλος και Δημοσθένης Πολύζος, ο πρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών Βασίλειος Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒΠ&ΔΕ Κλεομένης Μπάρλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Ιωαννίνων και Ταμίας του ΠΑΣΕΒΙΠΕ Χρήστος Γιώτης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ – Τμ. Δυτικής Ελλάδος Βασίλειος Αϊβαλής, ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Γιώργος Κουτρουμάνης, η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας Σταυρούλα Παναγοπούλου – Νικολάου, ο αντιπρόεδρος του ΣΤΕΔΕ Θεόδωρος Τσούμπελης, εκ μέρους του ΟΛΠΑ το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Καλογερόπουλος, ο γραμματέας του ΙΝΑΔΕ Φωκίων Ζαϊμης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας ταξίαρχος Νίκος Κοτρωνιάς, ο υποδιοικητής του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη ΒΙΠΕ Πατρών Ανδρέας Δημητρόπουλος, υπηρεσιακά στελέχη, κ.ά.