Τοπικά

Τσιγκρής: «Η πολιτική πρέπει να βασίζεται στην αλήθεια, την αξιοκρατία και την εντιμότητα…»

Άγγελος Τσιγκρής
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με αφορμή τα ευρήματα των ερευνών περί απαξίωσης της πολιτικής στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών, ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«H πολιτική δεν είναι επάγγελμα. Η πολιτική είναι μάχη και προσφορά. Η πολιτική δεν είναι καρέκλες και δια βίου εγκατάσταση σε αυτές. Δεν είναι καριέρα, ούτε μέσο διαβίωσης.

Δεν είναι χώρος προσγείωσης αλεξιπτωτιστών ούτε έχει ρίζες για τη διαιώνιση προσώπων και καταστάσεων.

Η χώρα αλλά και το πολιτικό σύστημα έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη τους άφθαρτους ανθρώπους που έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των ημερών και των καταστάσεων, που είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν και να δώσουν και όχι να εισπράξουν.

Ανθρώπους που έχουν τη γνώση, την θέληση και την πυγμή να αναστρέψουν την πυραμίδα, να ξεκινήσουν ξανά όπως ορίζει η πολιτική και η δημοκρατία από την βάση, από τους πολίτες, από την κοινωνία που έχει τον πρώτο λόγο, και να φτάσουν στην κορυφή όχι τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, αλλά τα όνειρα των πολιτών.

Τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες απίστευτων αποκαλύψεων διαφθοράς και διαπλοκής, που κλώνισαν το πολιτικό σύστημα και την εμπιστοσύνη των πολιτών, με πρωταγωνιστές επαγγελματίες πολιτικούς που λησμόνησαν από που προέρχονται, ποιοί είναι αυτοί που τους έστειλαν στην Βουλή, παρανόησαν τον ρόλο τους και έπεσαν σαν αρπακτικά πάνω στην περιουσία της χώρας, έχοντας την αίσθηση της ατιμωρησίας, κρατώντας το μαχαίρι και κόβοντας το πεπόνι που οι ίδιοι κρατούσαν.

Οι πολίτες με την ψήφο τους πρέπει να δώσουν την απάντησή τους σε όλο αυτό το παλιό συύστημα που όζει. Πρέπει να δώσουν ευκαιρία σε νέους ανθρώπους για να δοκιμαστούν. Πρέπει να ανακατέψουν την τράπουλα, καθώς η νέα μέρα, θέλει και νέα πρόσωπα. Πρόσωπα που δεν έχουν κόψει τον ομφάλιο λώρο με την κοινωνία, που αισθάνονται την ανάγκη να συμβάλλουν ώστε οι πολίτες να γίνουν και πάλι πρωταγωνιστές…».