Like

Πρώτος στόχος για το 2017; Ξεκίνα να αγαπάς τον εαυτό σου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η συντάκτρια υγείας Elizabeth Inglese αποκαλύπτει στο Mindbodygreen μία τεχνική, η οποία σύμφωνα με την ίδια μπορεί να ενισχύσει τα κίνητρά μας, ώστε να πάρουμε μπρος και να φτάσουμε στην επίτευξη των στόχων μας.

Ποια είναι αυτή; Η συγγραφή μίας λίγο ιδιαίτερης λίστας.

Σε αυτήν τη λίστα, η Inglese προτείνει να γράψουμε οχτώ πράγματα που πραγματικά αγαπάμε στον εαυτό μας και έπειτα, να την τοποθετήσουμε σε ένα σημείο από το οποίο περνάμε συχνά, ώστε να την κοιτάμε με κάθε ευκαιρία.

Καθώς διαβάζουμε καθημερινά τη λίστα, γράφει η Inglese, ας παρατηρούμε με ποιον τρόπο αυτά τα 8 χαρακτηριστικά του εαυτού μας εκδηλώνονται μέσα στη μέρα. Τέλος, κάθε Κυριακή ας προσπαθούμε να προσθέτουμε ένα ακόμα στοιχείο στη λίστα, το οποίο παρατηρήσαμε μέσα στην εβδομάδα.

Αλλά με ποιον τρόπο μπορεί να μας βοηθήσει πρακτικά αυτή η τεχνική και τι ακριβώς κερδίζουμε εφαρμόζοντάς την; Σύμφωνα με την Inglese, η αυτό-εκτίμηση δεν είναι ένα αίσθημα που έρχεται και φεύγει, αλλά μία ικανότητα, την οποία μπορούμε να καλλιεργήσουμε και η παραπάνω λίστα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε.

Αν αγαπάμε τον εαυτό μας, έχει αποδειχθεί ότι τα οφέλη είναι πολλαπλά, ενώ παράλληλα βελτιώνουμε τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία. Όπως σημειώνει η Inglese, καλλιεργώντας την αυτό-επιβεβαίωση, αυξάνεται η ικανότητά μας να λύνουμε προβλήματα και υιοθετούμε πιο φωτεινές και αισιόδοξες προσεγγίσεις στη ζωή μας.

Έτσι, όσοι αγαπούν -πάντα σε υγιή πλαίσια- τον εαυτό τους, έχουν κάνει το πρώτο βήμα για να αναπτυχθούν ως άνθρωποι και ως προσωπικότητες.

Μήπως να ξεκινήσουμε από σήμερα να φτιάχνουμε τη λίστα μας και να αγαπάμε τον εαυτό μας λίγο περισσότερο;