Τα Νέα της Αγοράς Τα νέα των Επιχειρήσεων

Πρόστιμο από την Τετάρτη για όσες επιχειρήσεις δεν ενημερώνουν ότι δέχονται πλαστικό χρήμα

Ε.Φ.Κ.Α. , ρύθμιση των 100 δόσεων , Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων , ΕΦΚΑ , σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά , Συνεργάτες Οικονομίας , δήλωση φορολογικού έτους 2016 , πληρωμή αποδοχών εργαζομένων
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ: 

Τσουχτερό θα είναι το πρόστιμο από την Τετάρτη για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν αναρτήσει σε εμφανές σημείο πινακίδα με την οποία να ενημερώνουν αν αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές ή αν δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Όσες επιχειρήσεις εντοπιστούν να μην έχουν αυτή την πινακίδα θα καλούνται να καταβάλουν πρόστιμο 1.000 ευρώ όπως θα προβλέπεται με εγκύκλιο που θα εκδοθεί σήμερα ή αύριο σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Έθνος.

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα υποστηρίζουν ότι η εγκύκλιος θα διακρίνει τις επιχειρήσεις σε δύο κατηγορίες: Σε εκείνες που διαθέτουν μέσα πληρωμής με κάρτες και εκείνες που δεν έχουν συσκευές POS.

Ήδη η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου έχει ενημερώσει σχετικά τα μέλη της «προς αποφυγή εκπλήξεων και αχρείαστων προστίμων σε αυτή τη δύσκολη εποχή».

Τον Μάρτιο αναμένεται, τέλος, η έκδοση και της κοινής υπουργικής απόφασης που θα ορίζει ποιες επιχειρήσεις υποχρεωτικά θα πρέπει να αποδέχονται πληρωμές με κάρτες.