Τοπικά

Όταν ο Ά. Τσιγκρής προειδοποιούσε για την επερχόμενη μεταναστευτική κρίση

Άγγελος Τσιγκρής
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και πριν χρόνια είχε προειδοποιήσει για την επερχόμενη προσφυγική και μεταναστευτική κρίση…

…ο δικηγόρος και καθηγητήςτης Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, που λόγω της ιδιότητάς του ως εκπροσώπου της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ, ήταν σε θέση να γνωρίζει του κινδύνους που επιφύλασσε το μέλλον για τη χώρα μας.

Μάλιστα είχε επανειλημμένα τονίσει σε δημόσιες παρεμβάσεις του για τα απαραίτητα μέτρα αποτροπής της ανεξέλεγκτης παράνομης διακίνησης πληθυσμών έσω της Ελληνικής επικράτειας.

Μεταξύ άλλων έχει προτείνει τα ακόλουθα:

“Η παράνομη μετανάστευση αποτελεί κοινό πρόβλημα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και συνεπώς χρειάζεται κοινή και ριζική αντιμετώπιση. Απαιτείται συνέπεια στην τήρηση των συλλογικών συμφωνιών από όλες, ανεξαιρέτως, τις χώρες που έχουν συνυπογράψει. Η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τη συμφωνία που συνυπέγραψε για την επανεισδοχή μη νόμιμων μεταναστών. Πρέπει να ενισχυθεί -με προσωπικό και μέσα- η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή (Frontex).

Μεταξύ των προτάσεων που πρέπει άμεσα να υιοθετηθούν από τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι: 1) Η διακοπή των κοινοτικών ενισχύσεων προς τις χώρες προέλευσης που δε θα επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας στη δίωξη των δικτύων που διακινούν λαθρομετανάστες. 2) Η ενίσχυση των ελέγχων. 3) Η στενότερη συνεργασία στο ζήτημα της θεώρησης των διαβατηρίων. 4) Η αύξηση της κοινοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, οι οποίες αποτελούν ευαίσθητα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.”.

Η ταυτόχρονη εφαρμογή του συνόλου των παραπάνω προτάσεων θα μπορούσε να αποτελέσει πειστική απάντηση στο σημερινό αδιέξοδο.

Δείτε το βίντεο: