Τοπικά

Ολοκληρωτική η καταστροφή στις καλλιέργιες αν συνεχιστεί ο παγετός

Γράφτηκε από Westcity Team

Ύστερα από το χιονισμένο όρος «Μόβρη» καθώς και την παραλία της «Καλογριάς» στην Δυτική Αχαΐα οι παραγωγοί μετρούν πληγές και ανυπολόγιστες ζημιές.

Ξημερώματα Δευτέρας και η θερμοκρασία έδειχνε -5 βαθμούς κελσίου ενώ κατά τόπους σημειωνόταν και ολικός παγετός.

«Πρώτη φορά τα τελευταία τουλάχιστον πενήντα χρόνια έχουμε χιόνι από τα ορεινά του δήμου έως και την θάλασσα κυριολεκτικά. Ο παγετός είναι ισχυρός και απειλεί ακόμη και θερμοκηπιακές καλλιέργειες καθότι είναι συνεχόμενος και παρατεταμένος.

Πατάτες, κηπευτικά, φράουλες, ελαιόδεντρα, πορτοκαλιές και λεμονιές – αν συνεχίσει έτσι ο καιρός – θα υποστούν ολοκληρωτική καταστροφή. Βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα και θα πρέπει η Πολιτεία να προστατεύσει και να διαφυλάξει τον Αγρότη. Το μέλλον της Δυτικής Αχαΐας είναι στον πρωτογενή τομέα.

Δεδομένης της πρωτόγνωρης αυτής περίστασης η οποία ήρθε να προστεθεί στη δυσμενή οικονομική συγκυρία που διέρχεται ο τόπος μας οδηγώντας εκατοντάδες αγροτικές οικογένειες σε οριακό σημείο επιβίωσης, επιβάλλετε να στηριχθούν οι πληγέντες αγρότες μας, ώστε να δοθεί ανάσα στο αγροτικό εισόδημα και να διευκολυνθεί η συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας στην Δυτική Αχαΐα» ανέφερε εκτός των άλλων ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου.

Τα σχολεία θα παραμείνουν και την Τρίτη 10-1-17 κλειστά στις ορεινές περιοχές του δήμου λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος συνέπεια του ισχυρού παγετού.

Like
Like! Τέλειο Χαχα Ουάου! Λυπάμαι... Έλεος

Σχόλια

/* ]]> */