Τοπικά

Ολοκληρωτική η καταστροφή στις καλλιέργιες αν συνεχιστεί ο παγετός

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής , υποψηφιότητα για το Δήμο Δυτικής Αχαΐας , site του Δήμου , βραδιά βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών , Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , Τα πανηγύρια , παρουσίαση Λευκώματος , αγροτικός κόσμος , οφειλές της ΔΕΥΑΔ
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ύστερα από το χιονισμένο όρος «Μόβρη» καθώς και την παραλία της «Καλογριάς» στην Δυτική Αχαΐα οι παραγωγοί μετρούν πληγές και ανυπολόγιστες ζημιές.

Ξημερώματα Δευτέρας και η θερμοκρασία έδειχνε -5 βαθμούς κελσίου ενώ κατά τόπους σημειωνόταν και ολικός παγετός.

«Πρώτη φορά τα τελευταία τουλάχιστον πενήντα χρόνια έχουμε χιόνι από τα ορεινά του δήμου έως και την θάλασσα κυριολεκτικά. Ο παγετός είναι ισχυρός και απειλεί ακόμη και θερμοκηπιακές καλλιέργειες καθότι είναι συνεχόμενος και παρατεταμένος.

Πατάτες, κηπευτικά, φράουλες, ελαιόδεντρα, πορτοκαλιές και λεμονιές – αν συνεχίσει έτσι ο καιρός – θα υποστούν ολοκληρωτική καταστροφή. Βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα και θα πρέπει η Πολιτεία να προστατεύσει και να διαφυλάξει τον Αγρότη. Το μέλλον της Δυτικής Αχαΐας είναι στον πρωτογενή τομέα.

Δεδομένης της πρωτόγνωρης αυτής περίστασης η οποία ήρθε να προστεθεί στη δυσμενή οικονομική συγκυρία που διέρχεται ο τόπος μας οδηγώντας εκατοντάδες αγροτικές οικογένειες σε οριακό σημείο επιβίωσης, επιβάλλετε να στηριχθούν οι πληγέντες αγρότες μας, ώστε να δοθεί ανάσα στο αγροτικό εισόδημα και να διευκολυνθεί η συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας στην Δυτική Αχαΐα» ανέφερε εκτός των άλλων ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου.

Τα σχολεία θα παραμείνουν και την Τρίτη 10-1-17 κλειστά στις ορεινές περιοχές του δήμου λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος συνέπεια του ισχυρού παγετού.