Τοπικά

Λαϊκή Συσπείρωση: Να αποζημιωθούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι για τις καταστροφές

κοροϊδία για τη Νότια Χάραξη , Αλέκου Θανόπουλου , Όχι πυρηνικά στον Άραξο
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Να αποζημιωθούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι για τις καταστροφές, υποστηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση σε σχετική ανακοίνωση:

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Δυτικής Αχαϊας χτυπήθηκαν σκληρά από το χιονιά – παγετό των τελευταίων ημερών.

Γι’ αυτό τασσόμαστε αγωνιστικά στο πλευρό τους και στις διεκδικήσεις τους. Αμέσως να γίνει πλήρης και έγκαιρη κάλυψη των απωλειών τους. Προϊόντα, όπως πατάτες, κηπευτικά, φράουλες, ελαιόδενδρα, πορτοκαλιές, λεμονιές κινδυνεύουν να υποστούν ολοκληρωτική καταστροφή εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, που επικράτησαν στο Δήμο μας. Μεγάλη ζημιά υπέστησαν και οι κτηνοτρόφοι μας, όπου λόγω του ψύχους η παραγωγή γάλακτος μειώθηκε μέχρι και 50%, ενώ υπάρχουν και απώλειες ζώων.

– Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και στο αντίστοιχο κεφάλαιο σε όλη τη διάρκεια του 2016, τις οποίες ο ΕΛΓΑ, παρά το γεγονός ότι οι αγρότες τον χρυσοπληρώνουν με πολύ υψηλά ασφάλιστρα, αρνείται να αποζημιώσει. ΄

– Όλη τη χρονιά που πέρασε, αλλά και με την αρχή του νέου έτους, η κακοκαιρία (παγετοί, χαλαζοπτώσεις, ανεμοθύελλες, πλημμύρες, πυρκαγιές) έπληξε, πολλές φορές, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα στη χώρα μας με γεωργικές καλλιέργειες καθώς και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να μειωθεί κι άλλο το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Ένα εισόδημα που ήδη έχει σμικρυνθεί λόγω των χαμηλών τιμών παραγωγού που διαμορφώνει η “ελεύθερη” καπιταλιστική αγορά, του υπερδιογκωμένου κόστους παραγωγής, για να μεγαλώνουν τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων, καθώς και λόγω των περικοπών στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις που επιβάλλει η ΚΑΠ.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΙΣΧΥΡΑ ΜΠΛΟΚΑ ΣΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 23 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ. Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ Ν’ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.