Τοπικά

Φωτήλας: Θα σταματήσει ο διασυρμός της ελληνικής πολιτείας από απατεώνες;

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στα σκοτεινά παιχνίδια απατεώνων που υπόσχονται χάρισμα των χρεών και την πολιτεία να μην αντιδρά έγκαιρα αναφέρεται με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας.

Ο κ. Αρτέμης Σώρρας, χρησιμοποιώντας αμετάκλητη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών αντλεί χρήματα από ανυποψίαστους και απελπισμένους οικονομικά πολίτες τάζοντάς τους συμψηφισμό των χρεών τους στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία με τα λεφτά από τα δήθεν ομόλογα που διαθέτει.

Ταυτόχρονα διώκεται στις ΗΠΑ για απάτη από το 2014 καθώς, όπως έχει ενημερώσει την Τράπεζα της Ελλάδας το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, τα έγγραφα που επικαλείται δεν αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα αλλά προϊόν απάτης. Για το λόγο αυτό ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί μέχρι σήμερα ώστε να προστατευθούν οι πολίτες και ποιους ελέγχους έχουν διατάξει προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα του καταζητούμενου στις ΗΠΑ για απάτη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Την ώρα που ο ελληνικός λαός βιώνει τις συνέπειες της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης βρίσκεται ταυτόχρονα ευάλωτος στα σκοτεινά παιχνίδια απατεώνων που τους υπόσχονται ανερυθρίαστα χάρισμα των χρεών τους από δήθεν ομόλογα εκατοντάδων δις ευρώ. Στην προσπάθειά τους αυτοί οι εν λόγω απατεώνες βρίσκουν πάτημα και σε αποφάσεις-ενέργειες δικαστικών λειτουργών.

Συγκεκριμένα, το 2013 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε με αμετάκλητη μάλιστα απόφαση ότι ο κ. Αρτέμης Σώρρας, δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, είναι διαχειριστής χρηματικού ποσού, ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000), που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρία επενδύσεων και που εδρεύει στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας.

Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε έξι (6) διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας, εκάστου, εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων, λήξεως το μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας! Την απόφαση αυτή χρησιμοποιεί ο εν λόγω απατεώνας προκειμένου να αντλεί χρήματα από ανυποψίαστους και απελπισμένους οικονομικά πολίτες τάζοντάς τους συμψηφισμό των χρεών τους στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία με τα λεφτά από τα δήθεν ομόλογα.

Ο κ. Αρτέμης Σώρρας όμως διώκεται στις ΗΠΑ για απάτη από το 2014 καθώς, όπως έχει ενημερώσει την Τράπεζα της Ελλάδας το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, τα έγγραφα που επικαλείται δεν αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα αλλά προϊόν απάτης. Χρησιμοποιεί δε παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του Υπουργείου Οικονομικών των Η.Π.Α.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα και με αφορμή εμπλοκή στενού συνεργάτη του κ. Σώρρα σε εν ψυχρώ δολοφονία ήρθαν στο φως νέα στοιχεία για τον ακραία ρατσιστικό λόγο που υιοθετεί η οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις» που έχει συστήσει ο εν λόγω κύριος.

Και σα να μην έφταναν τα παραπάνω, προ ολίγων ημερών, εισαγγελέας της Βόρειας Ελλάδας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος επικεφαλής μεγάλου ταμείου του δημοσίου, επειδή ο τελευταίος αρνήθηκε να δεχτεί τις αιτήσεις ασφαλισμένων που ζητούσαν συμψηφισμό των οφειλών τους με ομόλογα του δήθεν δισεκατομμυριούχου!

Επειδή πολλοί από τους πολίτες που πίστεψαν στην παραπλανητική πολιτική του Αρτέμη Σώρρα κινδυνεύουν με κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων λόγω της μη πληρωμής των υποχρεώσεών τους από πίστη ότι θα τους συμψηφιστούν με τα φερόμενα ομόλογα των 600 δις δολαρίων
Επειδή ανεξάρτητα από την υπαρκτή ευθύνη των πολιτών, οι οποίοι έχουν πιστέψει στις πρωτόγνωρες αυτές μεθόδους εξαπάτησης, είναι υποχρέωση της πολιτείας να προστατέψει τους πολίτες από την παραπλανητική διαφήμιση του εν λόγω ατόμου

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί μέχρι σήμερα προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες από την παραπλανητική πολιτική του Αρτέμη Σώρρα;

2. Ποια είναι η μέχρι σήμερα πορεία των ελέγχων που έχουν διατάξει τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης προκειμένου να εξακριβώσουν την ταυτότητα του καταζητούμενου στις Η.Π.Α για απάτη;

3. Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να προστατέψει το κύρος της;