Τοπικά

Επί ποδός η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Προφεστιβαλικές Εκδηλώσεις Φορέων Ειδικής Αγωγής
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Διαρκή μάχη δίνει, από χθες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να κρατήσει ανοικτούς τους δρόμους από την έντονη χιονόπτωση και τον πάγο, σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο σε κάθε σημείο και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται επί ποδός, συνδράμοντας με κάθε διαθέσιμο μέσο στην ασφάλεια των πολιτών και στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, σε συνεργασία πάντα με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των Δήμων.

Η Πολιτική Προστασία της ΠΔΕ θα παραμείνει σε 24ωρη επιφυλακή, με στόχο τον αποχιονισμό και την αποπαγοποίηση των δρόμων, ενώ προτεραιότητα δίνεται κυρίως στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Δεδομένου ότι το φαινόμενο σε τέτοια έκταση είχε χρόνια να παρουσιαστεί στην Περιφέρειά μας και όπως αναφέρουν οι μετεωρολογικές προγνώσεις αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες, καλό θα είναι οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, δίχως τον απαραίτητο εξοπλισμό, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με όλες της τις δυνάμεις θα παραμείνει σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια των φαινομένων, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια.