Τοπικά

Κατσανιώτης για την απόζημίωση αγροτών και την επίσκεψη Αχτσιόγλου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

“Ούτε δύο μέρες δεν άντεξαν οι υποσχέσεις του Υπουργού για τους αγρότες”

«Το Σάββατο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Τσιρώνης, εξαγγέλλει από την Πάτρα την γρήγορη εκτίμηση και αποζημίωση αγροτών της περιοχής για τις καταστροφές από την κακοκαιρία.

Τη Δευτέρα, μόλις δύο μέρες μετά, οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας πληροφορούνται από τα καθ’ ύλην αρμόδια διευθυντικά στελέχη του ΕΛΓΑ ότι οι εκτιμήσεις καθυστερούν γιατί υπάρχει ζήτημα με τα οδοιπορικά των εργαζομένων που δεν καταβάλλονται.

Συμπέρασμα: Οι αγρότες σε κίνδυνο επιβίωσης και οι κυβερνητικές δεσμεύσεις αποδεικνύονται για μία ακόμα φορά πομφόλυγες».

Τα παραπάνω σχολίασε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Ανδρέας Κατσανιώτης, πληροφορούμενος τα αποτελέσματα της συνάντησης του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας με το γραφείο του ΕΛΓΑ στην Πάτρα, επαναλαμβάνοντας πως ο αγροτικός κόσμος δεν μπορεί να περιμένει τίποτα καλό από Υπουργούς και Κυβερνήσεις που δεν ξέρουν την ελληνική ύπαιθρο και δεν μπορούν να κατανοήσουν, ούτε τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ούτε τη δυναμική της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.

«Οι μέρες τους είναι έτσι κι αλλιώς μετρημένες… Όμως, ευθύνη μας στο μεσοδιάστημα είναι να προσπαθήσουμε ώστε η ζημιά που κάνουν στον τόπο μας να είναι η μικρότερη δυνατή» πρόσθεσε ο Αχαιός βουλευτής, προαναγγέλλοντας νέο γύρο κοινοβουλευτικών και πολιτικών παρεμβάσεων, ώστε να δοθεί λύση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΛΓΑ.

Για την επίσκεψη Αχτσιόγλου

Εξάλλου, με αφορμή και την επίσκεψη της Υπουργού Εργασίας στην Πάτρα, ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε: «Η Πάτρα δεν περίμενε την κ. Αχτσιόγλου για να αντιληφθεί τη… γοητεία της ανεργίας. Ήταν μία ακόμα υπουργική επίσκεψη χωρίς ουσία για τους άνεργους και τους εργαζόμενους της περιοχής. Η κ. Αχτσιόγλου σίγουρα δεν θα μείνει στη μνήμη κανενός για το αθόρυβο πέρασμά της από την περιοχή. Όμως η κυβέρνησή της σίγουρα θα μείνει στη μνήμη όλων ως η χειρότερη κυβέρνηση. Μία κυβέρνηση που επί των ημερών της θέριεψαν οι ελαστικές μορφές εργασίας και η οποία αντί για επενδύσεις και δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας, επένδυσε σε… ελεημοσύνες μέσω voucher και καρτών σίτισης».