Ελλάδα

Τσίπρας: Αυτά είναι τα κάλαντα του ευρώ, κανένα παραδοσιακό θα μας πείτε;

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το Μουσικό Σχολείο Αθηνών έψαλλε τα κάλαντα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ξεκίνησαν όμως τραγουδώντας το αγγλικό τραγουδάκι Jinlge Bells, γεγονός που σχολίασε γελώντας ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας αφού τελείωσαν και χειροκρότησε: «Αυτά είναι τα ευρωπαϊκά, κανένα παραδοσιακό θα μας πείτε; Αυτά είναι τα κάλαντα του ευρώ, θα μας πείτε και τα παραδοσιακά»;

Ρώτησε ακόμα εάν υπάρχουν μαθητές που παίζουν μπουζούκι. «Στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας που επισκέφθηκα ήταν τρεις μαθήτριες που έπαιζαν μπουζούκι», είπε ο κ. Τσίπρας.

Η χορωδία των μαθητών συνέχισε με το “Ave Maria” και καθώς ενισχύθηκε από άλλους μαθητές με παραδοσιακά όργανα, ακούστηκαν και τα παραδοσιακά “Καλήν εσπέραν Άρχοντες…”.

Ο κ. Τσίπρας, φωτογραφήθηκε με τους μαθητές και έκανε δώρο στο σχολείο ένα πιάνο, «για να το χρησιμοποιούν όλοι οι μαθητές», όπως είπε, καθώς και ατομικά δώρα. Δώρα προσέφεραν στον πρωθυπουργό και οι μαθητές του σχολείου, ανάμεσα στα οποία ήταν και ένας πίνακας του Φασιανού.

“Ευχές για καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές. Με αλληλεγγύη και δημοκρατία, με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία για προκοπή και δικαιοσύνη”, έγραψε λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter.