Τοπικά

Συνάντηση Γκοτσούλια – Ιωσηφίδη

σεισμό του 2008 , σωφρονιστικό κατάστημα Αγίου Στεφάνου
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Διονύσιος Γκοτσούλιας συναντήθηκε με τον Λ. Ιωσηφίδη, Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μετοχίου.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

Συνάντηση με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μετοχίου Λευτέρη Ιωσηφίδη είχε την Παρασκευή ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσιος Γκοτσούλιας προκειμένου να έχει μια πλήρη ενημέρωση όλων των προβλημάτων που σχετίζονται τόσο με τις αναγκαίες υποδομές, αλλά και με την καθημερινότητα του πολίτη.

Επισκεπτόμενος όλους τους οικισμούς διαπίστωσε από κοντά, το μέγεθος της προχειρότητας, της ανικανότητας και την έλλειψη στοιχειώδους σχεδιασμού της Δημοτικής αρχής, η οποία συνεχίζει να παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα μέσω τύπου εντελώς ασύμβατη με την πραγματικότητα.

Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς γιατί με πάθος υποστηρίξαμε ότι τα χρήματα που είχαν σταλεί τόσο από το Υπουργείο Υποδομών και δικτύων(3000.000 ευρώ) όσο και τα 40.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των πλημμυρών την 21η και 22α Οκτωβρίου 2015, δεν δαπανήθηκαν σε κοινότητες και οικισμούς με βάση την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, αλλά σε οικισμούς που δεν ήταν σε απολυτή προτεραιότητα προστασίας. Αποτέλεσμα της μη εφαρμογής της απόφασης αυτής είναι τα σημεία που αποτελούν λεκάνες απορροής όμβριων και πλήττονται κατ’ επανάληψη από τέτοια φαινόμενα να μην έχουν έστω και στο ελάχιστο συντηρηθεί.

Επισκεπτόμενος όλα τα προβληματικά σημεία και όλους τους οικισμούς, ένα προς ένα, βλέπεις ένα βομβαρδισμένο τοπίο. Βασικοί αγροτικοί δρόμοι απροσπέλαστοι και αδιαμόρφωτοι και τεράστιες γούβες να εμποδίζουν τους αγρότες να πλησιάσουν τις ιδιοκτησίες τους, χαντάκια ακαθάριστα στα πρανή των δρόμων μέσα στους οικισμούς που έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν οικογένειες, θεοσκότεινα σημεία λόγο έλλειψης Δημοτικού φωτισμού κάτι που δικαιολογημένα φοβίζει τους δημότες, επειδή ως γνωστό υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός μεταναστών που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι.

Ο Δήμαρχος αντί να ορίσει Αντιδήμαρχο, όπως όφειλε να κάνει μετά την παραίτηση του Αγγέλου Διακάτου, υποσχέθηκε ότι αναλαμβάνει σε εβδομαδιαία βάση να επισκέπτεται την τοπική κοινότητα κάνοντας χρέη Αντιδημάρχου. Εξαφανίστηκε όμως στην κυριολεξία δείχνοντας για μια ακόμη φορά την αναντιστοιχία λόγων και έργων.

Εμείς φυσικά δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο αλλά τελικά οι δημότες πληρώνουν την ανικανότητα της Δημοτικής αρχής, που οδηγεί έναν Δήμο με τεράστιες δυνατότητες σε αδιέξοδα και τους συνδημότες μας σε πλήρη εγκατάλειψη!!