Τοπικά

Στο Καραμανδάνειο ο Α. Τσιγκρής

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, με αφορμή την έλευση του νέου έτους, επισκέφθηκε το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας και αντάλλαξε ευχές με τα παιδιά που νοσηλεύονται και τις οικογένειές τους.

Ο Άγγελος Τσιγκρής, αφού ευχαρίστησε το ιατρικό ναι νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την καλύτερη νοσηλεία των παιδιών μας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλούμαστε να γιορτάσουμε την έλευση του νέου έτους σε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για τη χώρα μας.

Οι πολίτες αναζητούν διέξοδο από τη σημερινή βαριά κοινωνική και πολιτική ατμόσφαιρα που αιφνιδιαστικά, χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση, χωρίς προγραμματισμό, μεταβάλλει τους όρους ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες.

Αυτές τις Άγιες Ημέρες πολλοί συμπολίτες μας στερούνται τα αυτονόητα: την υγεία, το σπίτι, το φαγητό, την οικογένεια, την αγάπη.

Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτούς.

Να βρεθούμε έστω και για λίγο δίπλα τους. Να τους προσφέρουμε κάτι από αυτά που έχουμε. Να τους δώσουμε αυτό που τους στέρησε η ζωή.

Πρέπει να επενδύσουμε στη νέα γενιά και όχι να αναγκάζουμε τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας να μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά.

Πρέπει να σταθούμε δίπλα στους νέους ανθρώπους, στις αγωνίες τους και να τους βοηθήσουμε να σταθούν στα πόδια τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Απλά γιατί αποτελούν τη μόνη ελπίδα του τόπου μας να ξεφύγει από το τέλμα, τη μιζέρια, τη μετριότητα, την αναξιοκρατία, την παρακμή, τη διαφθορά και την υποτέλεια.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη…».