Τοπικά

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίων και Περιφέρειας Δ. Ελλάδος

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η διαμόρφωση του Δικτύου για την Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας στην Δυτική Ελλάδα…

…βαίνει στην τελική της μορφή, μετά και την υπογραφή του σχετικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και των τριών Επιμελητηρίων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας υπέγραψε μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνο Νικολούτσο, το Πρωτόκολλο Συνεργασίας για τη δημιουργία του Δικτύου για την Επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα.

Στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενημέρωση από τους προέδρους των Επιμελητηρίων για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα επιμελητήρια και τα μέλη τους και συζητήθηκαν οι τρόποι, με του οποίους θα υπάρξει καλύτερος συντονισμός και ενίσχυση από κοινού δράσεων που προάγουν και στηρίζουν την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Καρπέτας τόνισε πως «η πρόσφατη βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από την Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ, ως “Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2017” μας δίνει το έναυσμα και την ευθύνη να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το ήδη υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς και να προσπαθήσουμε για τον βέλτιστο συντονισμό με τα επιμελητήρια της περιοχής μας που είναι βασικοί μας συνεργάτες στην προσπάθεια στήριξης της κοινωνίας και επανεκκίνησης της οικονομίας».

Το Δίκτυο που διαμορφώνεται αυτές τις ημέρες με συμμετοχή πολλών φορέων έχει ως αντικείμενο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Δυτική Ελλάδα.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε στενή συνεργασία και έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις για συνεργασία και συμπόρευση σε θέματα τουριστικής προβολής, συμμετοχής σε εκθέσεις του εσωτερικού και εξωτερικού, την αξιοποίηση διασυνοριακών προγραμμάτων και άλλα ζητήματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας,, ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Αχαΐας Θεόδωρος Τσούμπελης και το στέλεχος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Σπύρος Παπασπύρου.