Τα Νέα της Αγοράς Τα νέα των Επιχειρήσεων

Νέο πρόγραμμα ανέργων ηλικίας 30-49 ετών

Ε.Φ.Κ.Α. , ρύθμιση των 100 δόσεων , Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων , ΕΦΚΑ , σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά , Συνεργάτες Οικονομίας , δήλωση φορολογικού έτους 2016 , πληρωμή αποδοχών εργαζομένων
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η εταιρεία ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ σας ενημερώνει: 

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 14/12/ 2016 πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών.

Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις που κατά το τελευταίο τρίμηνο πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης δεν έχουν προβεί σε μείωση του προσωπικού τους (καταγγελία σύμβασης, μείωση ωρών απασχόλησης)

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 12 μήνες και θα περιλαμβάνει την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων εγγεγραμμένων για χρονικό διάστημα τριών τουλάχιστον μηνών στα μητρώα του ΟΑΕΔ, πριν την υπόδειξή τους από την αρμόδια υπηρεσία ΟΑΕΔ καθώς και μακροχρόνια ανέργων (εγγεγραμμένων τουλάχιστον 12 μήνες).

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης θα είναι 15€ για την πρόσληψη ανέργων που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ για τρείς μήνες πριν την υπόδειξή τους ενώ 18€ για πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων.

Επίσης οι επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν μη μακροχρόνια άνεργους θα έχουν επιπλέον τρείς μήνες δέσμευση για διατήρηση του προσωπικού τους (προϋπάρχον και επιδοτούμενο). Οι επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν μακροχρόνια ανέργους δεν θα δεσμεύονται πέραν του 12μήνου επιχορήγησης.

Παρακαλούμε πολύ ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε καθώς θα πρέπει να ακολουθηθεί μια νέα διαδικασία προκειμένου να υποβληθεί η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος .

Για πληροφορίες (κλικ εδώ)