Τοπικά

Παρουσίαση της μελέτης ανάπλασης του οικισμού Μαζαρακίου

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής , υποψηφιότητα για το Δήμο Δυτικής Αχαΐας , site του Δήμου , βραδιά βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών , Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , Τα πανηγύρια , παρουσίαση Λευκώματος , αγροτικός κόσμος , οφειλές της ΔΕΥΑΔ
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Παρουσιάστηκε η μελέτη ανάπλασης του οικισμού Μαζαρακίου από τη Δημοτική Αρχής Δυτικής Αχαΐας.

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του πρώην δημαρχείου Ωλενία στα Λουσικά η μελέτη ανάπλασης του οικισμού Μαζαρακίου. Την ενημέρωση έκανε η Πολιτικός Μηχανικός της μελετητικής ομάδας της εταιρείας ENCODIA που ανέλαβε την εκπόνηση της μελέτης , κα Βάσια Σπανού.

«Εμπνευσμένη από την εργασία των μαθητών του Γυμνασίου Μαζαρακίου που κέρδισαν και το πρώτο βραβείο (στο πλαίσιο της εκστρατείας ECOMOBILITY 2014-2015 που διοργανώνει κάθε χρόνο το E C O C I T Y, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕΛΟΣ : ΕUROPEAN ENVIRONMENTAL BUREAU – MIO ECSDE) η Δημοτική Αρχή, παρουσίασε σήμερα αυτό που οραματίστηκαν τα παιδιά.

Ένα έργο ουσίας αλλά και βιτρίνας. Η κατασκευή του έργου εκτός της αισθητικής αναβάθμισης και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων θα αποτελέσει και βασικό μοχλό ανάπτυξης εσωτερικού τουρισμού. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι μετά την διαβούλευση που θα ακολουθήσει με τους κατοίκους της περιοχής για τυχόν βελτιωτικές παρεμβάσεις να βρούμε όσο πιο γρήγορα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να ξεκινήσει η αναμόρφωση του χωριού» τόνισε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου.

Η ανάπλαση θα αρχίζει από την είσοδο του χωριού και θα περιλαμβάνει κατασκευή πεζοδρομίου με κυβόλιθους, νέα φωτιστικά, παγκάκια, δίκτυα, ειδικές κατασκευές ώστε να κινούνται με ασφάλεια πεζοί, μητέρες με καροτσάκια και άτομα με εδικές ανάγκες και θέσεις παρκινγκ.

Θα συνεχίζει έως το δημοτικό σχολείο στο οποίο θα υπερυψωθεί το οδόστρωμα για λογούς ασφάλειας των μαθητών ενώ προβλέπονται και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την αποσυμφόρηση του κέντρου. Από το δημοτικό σχολείο έως και το γυμνάσιο προβλέπονται πεζοδρόμια, δενδροφυτεύσεις και φωτισμός ενώ υπάρχει δυνατότητα να κατασκευαστεί και ποδηλατόδρομος.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν οι μαθητές που οραματίστηκαν το έργο και οι καθηγητές τους, με επικεφαλής των πρ. γυμνασιάρχη Μαζαρακίου κ. Ραβασόπουλο Γεώργιο, ενώ παρόντες ήταν επίσης η νυν Δ/ντρια του σχολείου κα Δέσποινα Μπόκια , πλήθος φορέων και κατοίκων του χωριού.

1 2 3