Ελλάδα

Μητσοτάκης : Ολομέτωπη επίθεση στον Τσίπρα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα….

εξαπέλυσε από την Κομοτηνή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε μια ομιλία με έντονα προεκλογικά χαρακτηριστικά, ο κ.Μητσοτάκης, έκανε εκτενείς αναφορές στους κυβερνητικούς χειρισμούς με ιδιαίτερα επικριτικό τόνο και ταυτόχρονα περιέγραψε τις βασικές αρχές του προγράμματος διακυβέρνησης της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, χαρακτήρισε ως παράλογες τις απαιτήσεις των δανειστών για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Όπως είπε, καμία κυβέρνηση δεν έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά και μάλιστα σε τόσο μικρό διάστημα. Ο κ.Τσίπρας έχει γράψει και τον πρόλογο του τετάρτου μνημονίου, είπε, υποχρεώνοντας τη χώρα με μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα για μεγάλο διάστημα.

«Έχουμε κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων. Κρατούνται στην εξουσία με τερτίπια και ψέμματα. Δεν κατηγορεί την προηγούμενη, αλλά την επόμενη κυβέρνηση. Βιάζονται να πάνε στην αντιπολίτευση, να μην ανησυχούν, σύντομα θα τους κάνουμε το χατίρι», είπε ο κ.Μητσοτάκης, ενώ αναφέρθηκε στην προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, όταν «καλούσε τους πολίτες να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ γιατί θα έφερνε τη σεισάχθεια. Ο κ.Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία κοροϊδεύοντας και εξαπατώντας τους Έλληνες πολίτες. Ακόμη και σήμερα, αντί να κουνάει το δάχτυλο, ας ζητήσει συγγνώμη».

«Τα φιλαράκια του Τσάβες και του Μαδούρο δεν θα κάνουν μαθήματα πατριωτισμού στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είμαστε με την Ελλάδα και με τους Έλληνες που στενάζουν απ΄τη δικιά σας πολιτική κ.Τσίπρα, που τους φορτώσατε 86 δισ. εξαιτίας της δικιάς σας αποτυχίας πέρσι».

Οπως λέει ο πρόεδρος της ΝΔ:

-Η κυβέρνηση δεσμεύει τους Έλληνες πολύ πέρα από την ολοκλήρωση του προγράμματος. Ο κ.Τσίπρας είναι σήμερα ο καλύτερος σύμμαχος όλων των ακραίων φωνών στην Ευρώπη που θέλουν την απομόνωση της Ελλάδας. Οι δικοί σας χειρισμοί καθυστερούν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και βυθίζουν την Ελλάδα σε μεγαλύτερη κρίση. Δείτε τους χειρισμούς για το ΔΝΤ. Ζήτησαν ανοιχτά τη συμμετοχή του Ταμείου, παρουσιάζοντάς το ως το μεγάλο σύμμαχο. Σήμερα, το παρουσιάζει ως την πηγή όλων των δεινών. Τί θέλει τελικά ο κ.Τσίπρας; Δεν ξέρει.

-Δεν ψήφισαν το έκτακτο βοήθημα της ΝΔ. Λέει ο κ.Κουρουμπλής, τώρα, ότι έκαναν λάθος. Δίνουν βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους για να το πάρουν πίσω στο πολλαπλάσιο. Υπάρχουν υποψήφιοι συνταξιούχοι που περιμένουν τρία χρόνια για να πάρουν σύνταξη.

-Το κοινωνικά κράτος παραπαίει και το επίδομα ανεργίας καλύπτει ένα μικρό ποσοστό των ανέργων. Κανένας δεν είναι αντίθετος να δοθεί βοήθημα, αλλά όχι με όρους πολιτικού τζόγου. Αν ο κ.Τσίπρας σκεφτόταν τη χώρα και όχι πως θα χάσει αξιοπρεπώς τις επόμενες εκλογές θα έπρεπε να διαπραγματευθει για τη χώρα. Τον νοιάζει μόνο η φθηνή προπαγάνδα. Αυτός είναι ο ορισμός του δημαγωγού. Τον νοιάζει να είναι πρόσκαιρα ευχάριστος και όχι μακροχρόνια χρήσιμος. Είναι ανήθικος και επικίνδυνος.

Ανήθικος γιατί βαφτίζει μια εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη, ενώ με τους χειρισμούς του θέτει σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες που έχουν κάνει όλοι οι Έλληνες. Τις ψεύτικες μαγκιές της δήθεν διαπραγμάτευσης τις έχουμε πληρώσει όλοι ακριβά. Οι ακροβατισμοί του κ. Βαρουφάκη μας κόστισαν 86 δισ. Στη συνέχεια μας κόστισαν το υπερταμείο, το μόνιμο κόφτη και το ασφαλιστικό του κ. Κατρούγκαλου. Η κυβέρνηση προσπαθεί τα δικά της αδιέξοδα να τα κάνει και αδιέξοδα της χώρας. Η ΝΔ δεν θα γίνει συνένοχος στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του κ. Τσίπρα.

Για τους δανειστές

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης και στις «παράλογες» όπως τις χαρακτήρισε απαιτήσεις των δανειστών για υπέρογκα πρωτογενή πλεονάσματα.

-Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε τόσο μεγάλη ανάγκη από μια ριζική επανεκκίνηση, είπε. Ο κ.Τσίπρας δοκιμάσθηκε και απέτυχε. Το μόνο που μπορεί να προσφέρει στη χώρα είναι περισσότεροι φόροι. Οι εκλογές σήμερα δεν είναι πρόβλημα για τον τόπο, είναι η λύση του προβλήματος του τόπου. Η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Τα οικονομικά μέτρα της ΝΔ

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζει η ΝΔ. Όπως είπε θα μειωθεί από το 29% στο 20% ο φόρος των επιχειρήσεων, θα μειωθεί σε διάστημα 2 ετών ο ΕΝΦΙΑ κατά 30%, ενώ δεσμεύθηκε και για επαναφορά των αγροτικών προϊόντων στο συντελεστή 13% ΦΠΑ.
– Πλεονάσματα της τάξης του 3,5% ΄δεν μπορεί να πετύχει η χώρα για μια δεκαετία, αλλά σ’ αυτό έχει δεσμευθεί ο κ.Τσίπρας. Εμείς λέμε ότι με το που θα κερδίσουμε τις εκλογές θα εφαρμόσουμε εμπροσθοβαρές πρόγραμμα επανεκκίνησης της οικονομίας. Θα μπορέσουμε να πείσουμε τους πιστωτές μας ότι μπορούν να μειώσουν τις απαιτήσεις τους. θα δουν ότι έχουν απέναντί τους αποφασισμένη κυβέρνηση.

-Επιδιώκουμε δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους. Θα συγκρίνουν οι πολίτες τη δική μας αξιοπιστία με το δικό τους τυχοδιωκτισμό. Η Ελλάδα θα πάει ξανά μπροστά με κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στα χαρακτηριστικά της Θράκης και τα πλεονεκτήματά της που δεν έχουν αξιοποιηθεί, όπως είπε.

O κ.Μητσοτάκης κατέληξε αναλαμβάνοντας, όπως είπε, τρεις δεσμεύσεις:

-Δεν θα σας πούμε ψέμματα. Θα πούμε λίγα και θα γίνουν όλα.

-Η δεύτερη δέσμευσή μας είναι ότι θα υπηρετήσουμε τα όνειρα των πολλών. Η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ και των ασφαλιστικών εισφορών θα ελαφρύνουν τη μέση οικογένεια. Η πολιτική μας για την εκπαίδευση θα δώσει ευκαιρίες στα παιδιά των λιγότερο ευνοημένων. Η πολιτική μας για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για την ανακούφιση της ακραίας φτώχειας.

-Τρίτη δέσμευσή μου είναι ότι η ΝΔ θα ενώσει πάλι όλους τους Έλληνες. Η πρότασή μας είναι ένα νέο πατριωτικό όραμα. Να βγει η χώρα από την κρίση δυνατή και υπερήφανη. μετά από μια μεγάλη περίοδο διχασμού είναι καιρός να δούμε ότι είμαστε παιδιά της ίδιας πατρίδας. Χρειαζόμαστε πολιτικούς που θα ενώσουν τους Έλληνες. Απευθύνομαι σ’ εκείνους που δεν μας ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. Ζητούμε από τους απογοητευμένους πολίτες να μη μείνουν στην απογοήτευση και την αγανάκτησή τους. Τους ζητούμε να έρθουν κοντά μας. να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Απευθύνω κάλεσμα ειλικρίνειας. Η χώρα πρέπει να κάνει υπερβάσεις. Να είμαστε μαζί στο δύσκολο έργο να σηκώσουμε ξανά όρθια την πατρίδα μας.