Τοπικά

Συνάντηση Κονιδάρη – Νικολάου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου, συνάντησε στο Δημαρχείο της Κάτω Αχαΐας η πολιτευτής της ΝΔ Έλενα Κονιδάρη.

Η κ. Κονιδάρη έθεσε ένα πλαίσιο σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν την καθημερινότητα των δημοτών, λαμβάνοντας απαντήσεις και δεσμεύσεις από τον Δήμαρχο. Ειδικότερα μετέφερε το πρόβλημα που έχει ο κάμπος της δυτικής Αχαΐας σε ότι αφορά στην άρδευση. Ο κ. Νικολάου, ανέφερε ότι ήδη υπάρχει μελέτη που αφορά την επέκταση της βόρειας διώρυγας του Πηνειού η οποία θα ενισχύσει το αρδευτικό δίκτυο της δυτικής Αχαΐας για να καλυφθούν οι ανάγκες του κάμπου.

Παράλληλα, ο κ. Νικολάου, ανέφερε στην κ. Κονιδάρη, ότι ο αγώνας για την επέκταση της διώρυγας του όμορου νομού, αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής καθώς πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα ετών της δυτικής Αχαΐας για την εξασφάλιση μεγάλων ποσοτήτων νερού που κάθε χρόνο χάνονται και τη διασφάλιση άρδευσης χιλιάδων καλλιεργήσιμων στρεμμάτων της περιοχής.

Σε ότι αφορά το θέμα της ύδρευσης, που ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος των πολιτών, ο δήμαρχος ενημέρωσε την κ. Κονιδάρη ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες εξόρυξης νέων γεωτρήσεων που θα λύσουν το πρόβλημα σε αρκετές περιοχές .

Παράλληλα σε επισημάνσεις της κυρίας Κονιδάρη για τις ελλείψεις σε αθλητικές υποδομές, ο κ. Νικολάου εξήγησε ότι υπάρχουν έργα σε εξέλιξη, ενώ πρόσθεσε ότι σύντομα ξεκινούν εργασίες ανακατασκευής στο γήπεδο το Λάππα. Ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας απαντώντας και στα άλλα ερωτήματα της κ. Κονιδάρη, είπε ότι πολύ σύντομα θα καλυφθούν οι ανάγκες στις σχολικές μονάδες ενώ οι εργασίες του προαστιακού βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο