Ελλάδα

ΜΠΑΡΑΖ με τις κατασχέσεις της εφορίας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Καθημερινά πάνω από 500 !

Όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατασχέσεις της εφορίας σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η φορολογική διοίκηση λαμβάνει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης εναντίον όσων δεν εκπληρώνουν εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, οι οποίες, μάλιστα, είναι πολλές λόγω της πολιτικής υπερφορολόγησης των πάντων που εφαρμόζει η κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και να προστατεύσει τον προνομιακό εκλογικά για αυτήν χώρο του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ, ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ήταν στο τέλος του 2015 στα περίπου 4,3 εκατ. Ο αριθμός κορυφώθηκε στα 4,37 τον Σεπτέμβριο για να υποχωρήσει και πάλι τον Οκτώβριο στα 4,3 εκατ. Αντίθετα, αυξητική πορεία ακολουθεί ο αριθμός αυτών που η εφορία που επιβάλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Ο αριθμός αυτός ήταν στο τέλος Δεκεμβρίου 2015 στις 695.074 ενώ τον φετινό Οκτώβριο που υπάρχουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία, είχε αυξηθεί στα 803.803!

Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε δέκα μήνες ο αριθμός των φορολογούμενων που έχουν υποστεί κατασχέσεις από την εφορία έχει αυξηθεί κατά περίπου 108.729.

Έτσι, σε κάθε εργάσιμη ημέρα του 2016 η εφορία επέβαλε κατασχέσεις σε περίπου 500 φορολογούμενους.