Τοπικά

Ενίσχυση του Δικτύου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Εμπλουτίζεται με την συμμετοχή φορέων και άλλων παραγωγικών κλάδων

Η διαμόρφωση του Δικτύου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης στην Δυτική Ελλάδα συνεχίζει να εμπλουτίζεται με την συμμετοχή φορέων και άλλων παραγωγικών κλάδων.

Σε διαδοχικές συναντήσεις που έγιναν στα γραφεία της Περιφέρειας, του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστα Καρπέτα με τους Παναγιώτη Σκέντζο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών – Βιοτεχνικών – Εμπορικών Σωματείων Ν. Αχαΐας (Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α), Γεώργιο Τελώνη, πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδας, Γεώργιο Ρώρο, πρόεδρο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών και Ηλία Παυλίδη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων  Πελοποννήσου και Ν.Δ. Ελλάδας, υπεγράφη το Πρωτόκολλο Συνεργασίας για τη δημιουργία του Δικτύου για την Επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα.

Στις συναντήσεις τονίστηκε ο κρίσιμος ρόλος που έχει η δικτύωση των παραγωγικών φορέων και εκφράστηκε η βούληση όλων για ουσιαστική συμμετοχή στο Δίκτυο.

Επιπροσθέτως, έγινε μια σύντομη αναφορά στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Δυτικής Ελλάδας και εκφράστηκε η βούληση να στηριχθούν πρωτοβουλίες που θα δώσουν στο μέτρο του δυνατού μια διέξοδο στην επιχειρηματική δράση, μέσω ενός διευρυμένου πλαισίου όπως είναι το Δίκτυο για την Επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο κ. Καρπέτας ευχαρίστησε τους προέδρους για την ανταπόκριση και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης που φαίνεται να εδραιώνεται στην περιοχή.

Σημειώνεται πως το  Δίκτυο, που διαμορφώνεται στην τελική του μορφή αυτές τις ημέρες με συμμετοχή πολλών φορέων, έχει ως αντικείμενο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Δυτική Ελλάδα.