Τοπικά

Τσιγκρής: “Χρέος όλων μας, η προστασία των ατόμων με αναπηρία από την απόλυτη φτώχεια”

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με αφορμή τη συρρίκνωση των επιδομάτων που χορηγούνται στα άτομα με αναπηρία, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση για:

«Δέσμευση όλων μας θα πρέπει να είναι το σπάσιμο του φράγματος της στασιμότητας για ένα -καθόλου ευκαταφρόνητο- ποσοστό συνανθρώπων μας που στερούνται τη δυνατότητα να διεκδικήσουν με ίσους όρους τη ζωή.

Χρέος όλων μας είναι να δημιουργήσουμε ίσους όρους και ίσες ευκαιρίες για όλους.
Αυτή είναι η ανθρωποκεντρική διάσταση της πολιτικής.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες και θα το πετύχουμε με τη βοήθεια της πλατιάς συμμαχίας των πολιτών που συμμερίζονται το όραμα για μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο.
Όσοι ασχολούνται -εθελοντικά ή μη- με τα άτομα με ειδικές ανάγκες δείχνουν σε όλους μας το δρόμο και μας καλούν αθόρυβα και διακριτικά να τους ακολουθήσουμε για να φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία.

Μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο.

Δηλώνω παρόν στο προσκλητήριο ανθρωπιάς και καλώ όλους τους ευαισθητοποιημένους Αχαιούς συμπολίτες να συμμετέχουν -όπως ο καθένας μπορεί- στον αγώνα κατά αυτού του ιδιότυπου κοινωνικού αποκλεισμού.
Καλώ και όσους παίρνουν αποφάσεις να απαλλάξουν τους συνανθρώπους μας με αναπηρία από βάρη που δεν μπορούν να σηκώσουν…».