Τοπικά

Στην συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Ναύπλιο ο Νικολάου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στην συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Ναύπλιο βρέθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου.

Το Ναύπλιο επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΟΤΑΔ κ. Ξενοφώντα Μπαχρά για να παρακολουθήσουν την συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

«Βρεθήκαμε στο Ναύπλιο στην συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ώστε να ανταλλάξουμε εμπειρίες στο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων, τη σύναψη αδελφοποιήσεων μεταξύ Ελληνικών και Γερμανικών Δήμων αλλά και θέματα που σχετίζονται με τη συμμετοχή της νεολαίας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Επιπλέον συζητήθηκαν οι προοπτικές ενδυνάμωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και οι βέλτιστες πρακτικές της Ελληνογερμανικής Τοπικής και Περιφερειακής Συνεργασίας.

Η Δημοτική Αρχή της Δυτικής Αχαΐας στα διάφορα πάνελ που συμμετείχαμε τονίσαμε ότι τα προϊόντα της περιοχής μας είναι υψηλής ποιότητας, όπως το ελαιόλαδο, τα κηπευτικά, κρασί μέλι, γάλα και αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα οργανωμένο πλαίσιο ώστε να ενισχυθεί η εξαγωγή τους τόσο στην Γερμανία όσο και στην Ευρώπη. Κλείνοντας θέσαμε την δυνατότητα επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν για τους φθινοπωρινούς μήνες καθώς υπάρχει η σύνδεση την θερινή περίοδο με πολλές πόλεις της Γερμανίας μέσω του Πολιτικού αεροδρόμιο του Αράξου» τόνισε εκτός των άλλων ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο κατά την διάρκεια των συσκέψεων όσο και στο περιθώριο αυτών ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Νικολάου αλλά και ο βοηθός δημάρχου κ. Μπαχράς , συναντήθηκαν και συνομίλησαν για τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση, με τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γεώργιο Πατούλη και με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη.

20161105_104902