Like

Γυμναστική, το καλύτερο αγχολυτικό!

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Της Βιβή Αθανασοπούλου

Γυμναστική, το καλύτερο αγχολυτικό!

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας αποδυναμώνουν το σώμα μας αλλά και το πνεύμα μας. Μειώνουν την αποδοτικότητά μας, διαταράσσουν την ψυχική μας ισορροπία και μας προκαλούν αρνητικές σκέψεις και ένταση.

Εσείς, θα επιτρέψετε να γίνει η ζωή σας άχρωμη και γεμάτη καταπίεση; Η λύση είναι μία και ενυπάρχει στα λόγια των αρχαίων ημών προγόνων: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Πάρτε την απόφαση σήμερα κιόλας κι αδράξτε την ευκαιρία να γυμναστείτε και να εκτονώσετε την ενέργειά σας, να σμιλεύσετε το σώμα σας και να αισθανθείτε ευεξία.

Όταν πατήσεις το πόδι σου στο γυμναστήριο, θα σε συνεπάρει η δυνατή μουσική, η ευγένεια των ανθρώπων που σε υποδέχονται, το εύθυμο κλίμα, η πρόθεση να κάνεις κάτι αποκλειστικά για σένα. Όλοι γίνονται μια παρέα, δεν υπάρχουν γνωστοί και άγνωστοι. Παρατηρείς γύρω σου χαμογελαστά πρόσωπα, άλλους που κοπιάζουν να χτίσουν απολλώνειο κορμί κι άλλους που αντλούν θετική ενέργεια μέσα από την άσκηση. Όταν το σώμα ασκείται, το πνεύμα ηρεμεί, αντλεί θετικά ερεθίσματα, «τακτοποιεί» τις σκέψεις και απαλλάσσεται από την φόρτιση.

Ας μην ξεχνάμε να λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυμνάστριες και στους γυμναστές που μας εμπνέουν, που είναι επαγγελματίες, ευσυνείδητοι και καταθέτουν την ψυχή τους μέσα στην αίθουσα επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μας μεταδίδουν τον ενθουσιασμό τους και μας έκαναν να αγαπήσουμε την γυμναστική, ακόμα και στους πιο δύσπιστους.

Το αίσθημα της ηρεμίας και της γαλήνης που αισθάνεται κάποιος κατά την έξοδό του από το γυμναστήριο είναι η επιβράβευση. Σώμα και πνεύμα αρχίζουν να βρίσκονται σε αρμονία και η ζωή αρχίζει να φαντάζει πιο όμορφη. Μπορούμε να κάνουμε πιο ποιοτική την ζωή μας με γυμναστική, καλή διατροφή και θετική σκέψη!