Like

Friends with benefits: Κάποιος πρέπει να μας ξεμπερδέψει

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Friends with benefits, sex friends, fuck buddies. Όπως θέλεις πες το. Το νόημα δεν αλλάζει. Είναι η κατάσταση κατά την οποία εσύ κι ένας φίλος που περνάτε καλά αποφασίζετε ή απλά συμβαίνει (λίγη σημασία έχει) να κάνετε sex.

Καλά ως εδώ; Πόσο χρόνο δίνεις μέχρι ο ένας από τους δύο να κολλήσει; Από την πρώτη φορά; Από τον έναν μήνα; Κάποια στιγμή και με μαθηματική ακρίβεια κάποιος από τους δύο θα κολλήσει. Τι, μόνο το τέλος βλέπεις στις ταινίες;

Συνήθως, σε αυτά τα χολυγουντιανά ρομάντζα που περιγράφουν τέτοιου είδους καταστάσεις, τα πράγματα είναι προδιαγεγραμμένα. Οι πρωταγωνιστές που φυσικά τους συνδέει μια φιλία, αφού ξεσκιστούν και δοκιμάσουν όλες τις στάσεις του Κάμα Σούτρα, θα συνειδητοποιήσουν πως κάποιος από τους δύο (βασικά και οι δύο επειδή είναι ταινία, απλά ο ένας δεν το παραδέχεται) έχει αισθήματα. Στη συνέχεια θα χωρίσουν για λίγο και αφού καταλάβουν ότι τελικά είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον, θα καταλήξουν μαζί κι αγαπημένοι να ζουν καλά κι εμείς καλύτερα. Ναι, σίγουρα… Για κάνε το πείραμα στην πραγματική ζωή και μετά έλα να τα πούμε.

Συνήθως όταν μπλέκεις τη φιλία με τον έρωτα γίνεται για τους εξής λόγους: Επειδή ήσουν ευάλωτος τη συγκεκριμένη εποχή, επειδή είχες καιρό να κάνεις sex ή επειδή απλά είδες ότι ο άλλος σε γουστάρει και είπες να το δοκιμάσεις. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, από τη στιγμή που το sex μπει στη σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας, η φιλία πάει περίπατο.

Τώρα θα μου πεις, πως γίνεται δυο άνθρωποι που ταιριάζουν σε όλα να μην μπορούν να είναι μαζί. Κι όμως γίνεται. Στη ζωή τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο στις ταινίες και ποτέ δεν ξέρεις τι κουβαλάει στο κεφάλι του ο άλλος, ούτε αν το timing είναι σωστό. Κι αν νομίζεις ότι είναι εύκολο να είσαι από την πλευρά αυτού που δεν έχει κολλήσει, κάνεις μεγάλο λάθος. Έχω βρεθεί και στις δύο πλευρές και τα πράγματα είναι εξίσου δύσκολα, είτε είσαι ο κολλημένος είτε αυτός που πρέπει να απολογηθεί γιατί δεν είναι.

Πως να εξηγήσεις σε έναν φίλο που περνάτε καλά μαζί, έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα και τον ίδιο τρόπο ζωής και που έχετε περάσει καλά στο κρεβάτι, γιατί εσείς οι δύο δε μπορείτε να είστε ζευγάρι; Πως θα του πεις ότι τον αγαπάς και τον νοιάζεσαι αλλά δεν τον θέλεις με τον ίδιο τρόπο που σε θέλει αυτός στη ζωή του; Κι όλα αυτά θα αναγκαστείς να τα πεις ή να τα δείξεις σε έναν άνθρωπο που δε θέλεις να πληγώσεις κι όμως θα πληγωθεί.

Κι από την άλλη, γιατί να χάσεις έναν άνθρωπο από τη ζωή σου, επειδή εσύ θέλεις παραπάνω από όσα εκείνος μπορεί να σου δώσει; Γιατί όντως μπορεί να σε αγαπάει και να σε νοιάζεται, να περνάει καλά μαζί σου στο κρεβάτι, αλλά μπορεί επίσης να θέλει δίπλα του κάποιον διαφορετικό από σένα ή να είναι κολλημένος με κάποιον ο οποίος δεν είσαι εσύ.

Σε προβλημάτισα; Αφού σου λέω, δεν είναι όλα όπως στις ταινίες. Σε ένα παράλληλο σύμπαν όλα έχουν happy end, όχι όμως στο δικό μας. Κι ενώ θα μπορούσε μια τέτοια σχέση να είναι ιδανική, οι συγκυρίες, τα βιώματα και πολλές φορές εμείς οι ίδιοι δεν επιτρέπουμε να δημιουργηθεί. Κι αν επιμένεις να το δοκιμάσεις, θα πρέπει να ξέρεις ότι ίσως δεν αξίζει να χάσεις από δίπλα σου έναν άνθρωπο για μερικές νύχτες σεξ. Γιατί θα τον χάσεις αν η ιστορία σας δεν είναι χολυγουντιανή. Ίσως όχι για πάντα, άλλο όσο ο ένας από τους δύο έχει αισθήματα η επικοινωνία δε θα είναι εύκολη.

Γι’ αυτό πριν ξεκινήσεις να κάνεις sex με έναν friend απολαμβάνοντας τα benefits, σκέψου μήπως αυτό που ζητάς είναι love with bonus feature. Υπάρχει ένα μεγάλο κενό ενδιάμεσα στο οποίο μπορεί και να σκοντάψεις…