Τοπικά

Επίσκεψη του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στο Δημαρχείο Δ. Αχαΐας.

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Επίσκεψη του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας – Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα στο Δημαρχείο Δυτικής Αχαΐας.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την Δυτική Αχαΐα να δέχεται σήμερα τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Και αν ενθυμούμαι σωστά ίσως να είναι η πρώτη φορά που αρχηγός της ΕΛΑΣ επισκέπτεται την περιοχή μας. Σας καλωσορίζουμε τόσο εσάς όσο και τους άξιους συνεργάτες σας που σας συνοδεύουν και σας ευχαριστούμε για την ίδρυση του Τμήματος ασφάλειας στον τόπο μας.

Με την ίδρυση του Τμήματος ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας αποκτά διπλή προστασία θωράκισης & ασπίδας και ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας. Επιπλέον η ίδρυση του Τμήματος Ασφάλειας θα συμβάλει στην μείωση των κλοπών – που τους τελευταίους μήνες ιδιαίτερα σε αγροικίες και σε αντλιοστάσια είχαν αυξηθεί κατακόρυφα – και των παραβατικών κρουσμάτων αλλά και στην τήρηση της νομιμότητας καθώς η αστυνομική παρέμβαση θα είναι πιο άμεση, πιο έγκαιρη και πιο αποτελεσματική» τόνισε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου.

«Η Ελληνική Αστυνομία σήμερα λειτουργεί, όχι ως αντιστάθμισμα ή αντίδραση στην ανασφάλεια, αλλά ως ανταπόκριση στην ασφάλεια. Το δικό μας έργο είναι μια διαρκής προσπάθεια. Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ κάνοντας το καθήκον μας καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα πάγιο αίτημα της περιοχής σας. Επενδύουμε πολλά στο νέο Τμήμα ασφάλειας που δημιουργείται στην Δυτική Αχαΐα.

Η στελέχωση του οποίου θα γίνει από άριστα εκπαιδευμένα και καταρτισμένα άτομα» τόνισε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ συνόδευαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας – Αντιστράτηγος κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος, του οποίου η παρέμβαση για την ίδρυση του Τμήματος ασφάλειας ήταν καθοριστική, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος κ. Φώτιος Τσόλκας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας κ. Ηλίας Σταθόπουλος και στελέχη του αρχηγείου.