Τοπικά

Κοινές δράσεις Επιμελητηρίου Αχαΐας – Westia

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αχαΐας παρευρέθηκε ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας(ΣΚΕΑΝΑ) αφού ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα βοήθεια του Επιμελητηρίου στη δράση του Συλλόγου, κλαδική έκθεση WESTIA.

Ο ΣΚΕΑΝΑ ενημέρωσε το Επιμελητήριο για τις συναντήσεις που πραγματοποίησε με τα 8 Επιμελητήρια,Ηλείας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας καθώς και για αυτήν με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Καχριμάνη Αλέξανδρο. Τα αποτελέσματα των συναντήσεων ήταν όλα θετικά και όλοι συμφώνησαν ότι τέτοιες δράσεις πρέπει να στηριχθούν διότι μέσω αυτών μπορεί να επέλθει ανάπτυξη.

Στη συνέχεια ο ΣΚΕΑΝΑ ζήτησε να ενημερωθεί για τις επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου οι οποίες μπήκαν ή πρόκειται να μπουν σε προγράμματα ΕΣΠΑ και έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε εκθέσεις.

Ένα ακόμα σημαντικό θέμα συζήτησης που τέθηκε ήταν η συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίου και ΣΚΕΑΝΑ ώστε να επιτευχθεί προσέλκυση περισσότερων τοπικών παραγωγών – προϊόντων.

Σε ερώτηση του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα εάν θα υπάρχει χώρος, σε περίπτωση που η συμμέτοχη των εκθετών ξεπεράσει σε αριθμό τους 170, ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιώργος Κοτοπούλης απάντησε πως είναι εφικτό εάν παραστεί ανάγκη να επεκταθούμε στους εξωτερικούς χώρους του Σταδίου, θέμα που έχει συζητηθεί με την Expo System, την μεγαλύτερη εταιρία της Ελλάδας σε δομές εκθέσεων.

Τέλος κλείνοντας η συζήτηση, ζητήθηκε από το Επιμελητήριο Αχαΐας να στηριχθεί το αίτημα του ΣΚΕΑΝΑ, για συμμετοχή της WESTIA στο Forum Επιμελητηρίων Αδριατικής & Ιονίων Νήσων ,στην Ολυμπία 19-20/10/16 που έχουν απευθύνει προς το Επιμελητήριο Ηλείας καθώς και προς το Επιμελητήριο της Ανκόνας, όπου εδράζεται και η γραμματεία του Forum.