Τοπικά

Ενωτική Πρωτοβουλία: “Ο Σύγχρονος Μαυρογιαλούρος της Αυτοδιοίκησης”

σεισμό του 2008 , σωφρονιστικό κατάστημα Αγίου Στεφάνου
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ…

Στην γενική συνέλευση των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Πέττα την οποία επισκέφτηκε ο Δήμαρχος με στελέχη της Δημοτικής αρχής, αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα του χωριού.

Αναφέρθηκε εκ νέου στον επικεφαλή της Δημοτικής μας παράταξης και τέως Δήμαρχο Δύμης χωρίς φυσικά να τον κατονομάζει και μόνον σ’ αυτόν απ’ όλους τους Δημάρχους της προηγούμενης περιόδου διότι κατά την άποψη του και μάλιστα απολύτως εσφαλμένη, ασκεί τα καθήκοντα του όπως επιβάλλεται να κάνει σύμφωνα με τον θεσμικό του ρολό ελέγχοντας την Δημοτική αρχή κάτι που φυσικά δεν αρέσει στον Δήμαρχο.

Στην προσπάθεια του αυτή επικαλέστηκε αναλήθειες προκειμένου να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και ως σύγχρονος Μαυρογιαλούρος να τάξει τα πάντα στους πάντες και να ρίξει για μια ακόμη φορά τις ευθύνες στους άλλους πλην του ιδίου.

Αναμασώντας την καραμέλα ότι δεν υπάρχουν χρήματα, ενώ ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας έχει σημαντικά έσοδα παρά τις περικοπές που όντως έχουν γίνει, προσπαθεί να περάσει στους πολίτες ότι παράγει τεράστιο έργο με το να κλείνει λάκκους, να καθαρίζει στοιχειωδώς την έδρα του Δήμου και τα χωριά, με το να γίνονται δηλαδή τα αυτονόητα.

Ειλικρινά διερωτάται ο κάθε καλοπροαίρετος δημότης οι φτωχοί Δήμοι πώς λειτουργούν?

1)Αντί να εγκαλεί λοιπόν την παράταξή μας αλλά και τις άλλες παρατάξεις της ελάσσονος, αντιπολίτευσης ας αναρωτηθεί τους λόγους που τις οδηγούν στο να έχουν αρνητική θέση, και ας πει την αλήθεια στον κόσμο για τις τεράστιες παραλείψεις και τις ευθύνες του που αγγίζουν τα όρια της άγνοιας και της ανικανότητας!

2) Ας απεμπλακείτε πρώτα με τις παράνομες πράξεις που διαπράξατε κατά την άσκηση των καθηκόντων σας είτε ατομικά είτε σε συλλογικό επίπεδο, ως μέλος του Δημοτικού συμβούλιου της προηγούμενης περιόδου και μετά ας έρθετε να μας κουνάτε το δάχτυλο. Θα σας συμβουλεύαμε προς το παρόν να το κατεβάσετε. Αυτό επιτάσσει η σωστή πολιτική στάση των αιρετών οι οποίοι κρίνονται από αυτά που πράττουν και όχι από αυτά που υπόσχονται!

Επί της ουσίας έχουμε να τονίσουμε τα παρακάτω:

α) Αναφέρθηκε ψευδώς ότι τα χρήματα από την πολιτική προστασία δεν τους αφήνουν να τα διαθέσουν οι Δημοτικές παρατάξεις μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Συγκεκριμένα τους πιέσαμε να υπογράψουν τις συμβάσεις άμεσα ψηφίζοντας την σχετική πίστωση για τον καθαρισμό των δασών την 12η Μαΐου αποδεχόμενοι τα χρήματα του Υπουργείου Εσωτερικών. Η λαλίστατη και πολλαπλώς ψευδόμενη Δημοτική αρχή αντί να φέρει άμεσα το θέμα και με διαδικασίες μάλιστα κατεπείγοντος να διανείμει τα χρήματα και να υπογράψει τις συμβάσεις εγκαίρως, άφησε αναιτιολόγητα να περάσει τεράστιο χρονικό διάστημα με απρόβλεπτες συνέπειες για τον δασικό μας πλούτο αλλά και τις περιουσίες των συνδημοτών μας, αναγκάζοντας μας ως οφείλαμε να κάνουμε να καταγγείλουμε, μέσω των μέσων επικοινωνίας και μαζικής ενημέρωσης την αδράνεια της και τις τεράστιες ευθύνες και παραλείψεις, ζητώντας μάλιστα την παρέμβαση του εισαγγελέα!

β) Επικαλέσθηκε η Δημοτική αρχή ψευδώς ότι δεν έχει προσωπικό, ενώ οι μελέτες βάσει των οποίων θα γίνονταν οι παρεμβάσεις ήταν ακριβώς πανομοιότυπες με αυτές του 2015. Επομένως ψευδώς χρησιμοποιούν τέτοιου είδους επιχειρήματα ταυτιζόμενοι με τον λαϊκισμό και την δημαγωγία θεωρώντας τους πολίτες λόγω των πολλών προβλημάτων που έχουν ότι τους ξεγελούν. Αλλά το ψέμα ως γνωστόν σύμφωνα με την λαϊκή ρήση, έχει κοντά ποδάρια. Αυτό που απαιτούν οι δημότες οι όποιοι έχουν πλήρη γνώση για τις δυσκολίες που υπάρχουν είναι ο καθαρός λόγος και η ειλικρινή σχέση που πρέπει να έχουν οι δημοτικοί μας άρχοντες με τους πολίτες και όχι μεγάλα και παχιά λόγια!

γ) Αξίζει να θυμίσουμε στον Δήμαρχο, ο οποίος είναι μάστορας στο να διαστρεβλώνει την αλήθεια, σχετικά με τα ενοίκια ένα ζήτημα στο οποίο μονίμως αναφέρεται ως προς τα ποσά που πλήρωνε ο τέως Δήμος Δύμης φρεσκάροντας του την ασθενή του μνήμη, ότι ο Δήμος την περίοδο εκείνη και πριν τον καταστροφικό σεισμό της 8ης Ιουνίου προκειμένου να αναπτύξει το σύνολο των υπηρεσιών του που είχαν σχέση με το κοινό όπως (Δημοτολόγιο, ταμειακή υπηρεσία, τμήμα εσόδων, πληρωμή ενταλμάτων, ληξιαρχείο, μισθοδοσία προσωπικού, πρωτόκολλο αρχείο κλπ) είχε μισθώσει κτίριο έναντι παλαιού Δημαρχείου,καθώς και το διπλανό ακριβώς οίκημα που στεγάζονταν πριν πολλά χρόνια το αστυνομικό τμήμα, εγκαθιστώντας το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, που είχε μεταφερθεί ως νέα αρμοδιότητα στους Δήμους χωρίς όμως να δίνονται χρήματα για τις λειτουργικές τους ανάγκες. Το σύνολο του ποσού μαζί με ένα μικρό οίκημα που λειτουργούσε ως τράπεζα τροφίμων ήταν 3.400.000 ευρώ δηλαδή 40.000 ευρώ.

Μετά τον καταστροφικό σεισμό της 8ης Ιουνίου και αφού κρίθηκε κατεδαφιστέο το Δημαρχείο της πόλης ο Δήμος υποχρεωτικά μετέφερε τις υπηρεσίες που στεγάζονταν σε αυτό, Αυτοτελές γραφείο Δήμαρχου, ειδικοί συνεργάτες νομικό τμήμα, κοινωνική υπηρεσία, Αντιδήμαρχοι, καθώς και το προσωπικό που είχε προσληφθεί για την εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας για την ταχεία προώθηση όλων των ζητημάτων που είχαν σχέση με το σεισμικό αυτό γεγονός στο οποίο κατά κοινή ομολογία των υπευθύνων πήρε άριστα. Το πρόσθετο ποσόν το οποίο απαιτήθηκε κατ’ έτος λοιπόν ως επιπρόσθετο και απαραιτήτως αναγκαίο λόγω του σεισμού ήταν 36.000 ευρώ, μεγάλο μέρος του οποίου πλήρωσε ο Δήμος από την έκτακτη επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών για λειτουργικές δαπάνες.
Τα κτίρια αυτά παρέμειναν μισθωμένα και μετά τον Καλλικράτη και ρωτούμε ευθέως τον ψευδόμενο κατ’ εξακολούθηση Δήμαρχο, γιατί δεν μεταφέρθηκαν οι υπηρεσίες το 2011, αφού υπήρχε ρητή αναφορά στο μισθωτήριο, ότι ο Δήμος είχε την δυνατότητα της μεταφοράς του.
Απλά να εξηγήσουμε για μια ακόμη φορά στους πολίτες για να γνωρίζουν ειδικά αυτοί που είναι από άλλους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους, ότι μέσα σε ένα καλοκαίρι σε απόλυτη συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τον ΟΣΚ στήθηκαν πενήντα προκατασκευασμένες αίθουσες και συνδέθηκαν με τα δίκτυα υποδομής, για τον παιδικό σταθμό δημιουργήθηκε πλήρης υποδομή στις εργατικές κατοικίες και λειτούργησαν κανονικά μέσα στον Σεπτέμβριο όλα τα σχολεία. Ταυτόχρονα ξεκινούσαμε αγώνα δρόμου να συντηρηθούν οι μεγάλες και μικρές σχολικές μονάδες (Λύκειο ,Τεχνικό Λύκειο Δημοτικό Καρυάς Νιφορεΐκων κλπ) σε ένα χρόνο ανακατασκευάστηκε πλήρως το 2ο Δημοτικό σχολείο και λειτούργησε το 2009, δημοπρατήθηκε το 2010 από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση το Γυμνάσιο και ο Δήμος αφού αγόρασε νέο οικόπεδο (250.000 ευρώ) και τροποποίηση τον χώρο για ανέγερση 1ου Δημοτικοί σχολείου σύμφωνα με το ΦΕΚ σας τον παρέδωσα για να το δημοπρατήσει η Περιφέρεια!

Ειλικρινά ακόμα διερωτάται κάθε καλοπροαίρετος πολίτης γιατί πανηγυρίζεται, επειδή μεταφέρετε τα έπιπλα από τα γραφεία των κτιρίων στο κενό κτίριο του Δημοτικού, το οποίο να σας θυμίσω εμείς είχαμε κατασκευάσει το 2001 και είχαμε μάλιστα δεσμευτεί στο πρόγραμμα μας ότι θα χρησιμοποιηθεί για μετεγκατάσταση των δημοτικών υπηρεσιών ενώ εσείς αν δεν με απατά η μνήμη μου με απόφαση του Δ.Σ από τους πρώτους μήνες του 2011 ψάχνατε για νέο κτίριο δεν νομίζω μόνο για τρία(3) χρόνια?
Είναι πρώτη φορά που βλέπουμε παίκτη να βάζει γκολ κατά της ομάδος του και να πανηγυρίζει!!

Ειλικρινά λυπούμαστε όπως έχουμε επαναλάβει αρκετές φορές ότι με αυτού του είδους τις συμπεριφορές δεν πλήττονται τα πρόσωπα αλλά το κύρος του θεσμού!!