Τοπικά

Αποστολή με Κινέζους επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Αχαΐας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Αχαΐας αποστολή από την Κίνα, η οποία απαρτιζόταν από κορυφαία στελέχη σε σημαίνοντες οργανισμούς της Κίνας, στο Υπουργείο Οικονομίας στην Κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα καθώς και από εκπρόσωπο του ελληνοκινεζικού επιμελητηρίου.

Ο σκοπός της συνάντησης, η οποία έγινε με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Αχαΐας κο Πλάτωνα Μαρλαφέκα, στελέχη του επιμελητηρίου καθώς και κάποιες εταιρείες οι οποίες ενδιαφέρονται για την κινεζική αγορά, ήταν η δυνατότητα εξαγωγών προς την Κίνα καθώς και εκθέσεις στις οποίες θα μπορούσαν οι αχαιοί επιχειρηματίες να συμμετάσχουν προκειμένου να προβάλλουν τα προϊόντα στην κινεζική αγορά. Μέρος της συζήτησης ήταν επίσης οι επενδυτικές δυνατότητες που παρέχονται στο λιμένα Πατρών ως κύριας πύλης εξόδου προς τη Δύση.

Η Κινεζική αποστολή συζήτησε εκτενώς τα προβλήματα κλοπής πνευματικών δικαιωμάτων, κλοπή σημάτων ελληνικών προϊόντων που κάνουν εξαγωγές στην Κίνα και τονίστηκε η ανάγκη αμοιβαίας συνεργασίας προς την πάταξη αυτών των φαινομένων και την καταστολή τους με αυστηρούς ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Πλάτων Μαρλαφέκας τόνισε μεταξύ άλλων, ότι και ο προερχόμενος από την Κίνα τουρισμός ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Αχαΐα, η οποία θα μπορούσε να είναι πόλος έλξης των Κινέζων που αναζητούν τουρισμό υψηλού επιπέδου σχετικό με ιστορία πολιτισμό και κουλτούρα.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν να ενδυναμώσουν τις σχέσεις και να είναι σε άμεση συνεργασία τόσο για την πάταξη των φαινομένων κλοπής πνευματικών δικαιωμάτων όσο και για την αύξηση των εξαγωγών προς την Κίνα και την αξιολόγηση επενδυτικών δυνατοτήτων στην Αχαΐα.

epimelhthrio