Αθλητισμός

Η άγνωστη ιστορία Τσάμη Διαμαντίδη

Τσάμη Διαμαντίδη
 
 
 
 

Το 3d documentary που δημιουργήθηκε…

…για την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Δημήτρη Διαμαντίδη (κλικ εδώ) , έφερε στο φως μια άγνωστη ιστορία , μεταξύ αυτού και του Αχαιού μπασκετμπολίστα Άγγελου Τσάμη.

Όπως αναγράφει το παρακάτω απόσπασμα της εφημερίδας που εμπεριέχεται στο documentary , υπό “προπονητικές συγκυρίες” , “φρέναρε” η μεταγραφή του Άγγελου Τσάμη στον Ηρακλή και αν΄ αυτού επιλέχθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Όλα αυτά εν έτη 1999, όπου κατά κοινή ομολογία ο Τσάμης ήταν καλύτερο ταλέντο απ τον τότε Διαμαντίδη, κυρίως λόγω τον εκτελεστικών δυνατοτήτων του.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Σταύρου Τούμπουλη (φοιτητής οδοντιατρικής τότε) , όπου είχε βρεθεί στο γήπεδο τη στιγμή που δοκιμάζονταν απ την ομάδα του Ηρακλή και οι δύο παίκτες.

Ήμουν παρόν την ημέρα που δοκιμάστηκε ο Άγγελος Τσάμης από τον Ηρακλή την ίδια μέρα που δοκιμάζονταν και ο Διαμαντίδης. Θυμάμαι τα πάντα, από την στιγμή που φύγαμε από το σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη έως την στιγμή που καταλήξαμε να τρώμε πίτσες …. προπονητής του Ηρακλή ο Σάκοτα. Δοκιμάζει δύο παίχτες. Άγγελος Τσάμης και Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο Άγγελος κάνει “παπάδες”  και φαίνεται στο γήπεδο 10 φορές καλύτερος από τον Διαμαντίδη. Ο Σάκοτα έρχεται στον προπονητή Μέο (Κιτσούκαλης) και του λέει μπροστά μου : αυτόν τον παίχτη τον θέλω και του απαντάει ο Μεο τον έχουμε ήδη πουλήσει. Και ο Σάκοτα λέει μην τον κάψετε είναι μεγάλο ταλέντο. Τον άλλον τον πήραμε. Ο Άγγελος εκστασιασμένος καρφώνει μπροστά στον Διαμαντίδη και τον ταπώνει για πλάκα. Ο άνθρωπος είναι μοναδικός. Θυμάμαι το βλέμμα του θα μου μείνει αξέχαστο. Για μένα είναι μοναδικός.

Ο Αγγελος Τσάμης “πόσταρε” το απόσπασμα από το το documentary και ανέφερε : “Δεν πειράζει που φρενάρανε εμένα Μήτσο μου .. Βγήκες ο μεγαλύτερος μαζί με Σπανούλη παίκτης μετά τον Γκάλη και τον Γιαννάκη !!! 10 μέρες συμπαίκτης σου (ηρακλης) και κανά 8αρι χρόνια αντίπαλος σου να σε θαυμάζω μου ήταν αρκετό.. (αυτά θυμάμαι )

tsamis-diamantidis