Αθλητισμός

Χρήστος Σαράντης: Γιατί έμεινα στα Αστέρια Αχαϊας

τουρνουά παλαιμάχων Ολυμπιάδας
 
 
 
 

Πρωταγωνίστησε πέρυσι στην Α’ κατηγορία,

….με την Αχαγιά ’82 να κατακτά το πρωτάθλημα και συνεπώς την άνοδο στην Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στα χρονικά της παρουσίας της στα παρκέ.

Το περίεργο της ιστορίας είναι ότι ανέλαβε την ομάδα σε μία περίοδο, που περιπλανούνταν πολλά σύννεφα πάνω από το μέλλον της και κατάφερε με δύο ανατροπές κόντρα σε Παναχαϊκή (ημιτελικά) και ΕΑΠ (Τελικό) να στείλει τους «ερυθρόλευκους» στα ουράνια, πραγματοποιώντας το ακατόρθωτο.

Αναφερόμαστε όπως είναι λογικό στον Χρήστο Σαράντη, που την φετινή αγωνιστική περίοδο θα ασχοληθεί αμιγώς με τα Αστέρια Αχαϊας.

Όχι μόνο με την πρώτη ομάδα που θα λάβει μέρος στην Γ1 ΕΣΚΑ-Η, αλλά με όλα τα τμήματα του σωματείου, όντας υπεύθυνος των τμημάτων μπάσκετ.

Το westcity.gr επικοινώνησε με τον προπονητή που έκλεψε την παράσταση πέρυσι και μάλιστα με το «σπαθί» του, σε μία μίνι-συνέντευξη, που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Τι λέει για την περυσινή χρονιά, για την Αχαγιά, για τα Αστέρια και άλλα πολλά.

Συνέντευξη

Πώς προέκυψε η προπονητική στην ζωή σου; Υπήρχε μέσα σου το “μικρόβιο” ή ηταν κάτι που προέκυψε, όταν σταμάτησες να αγωνίζεσαι ως αθλητής;

Χρήστος Σαράντης: «Η προπονητική προέκυψε αυθόρμητα κ εντελώς φυσιολογικά σε μικρή ηλικία για μένα που αγωνιζόμουν στην Αχαγιά 82 όπου και ανέλαβα ταυτόχρονα και τα παιδικά – εφηβικά τμήματα του συλλόγου. Μετά όμως το τέλος της ιδιότητας μου ως παίκτης ασχολήθηκα πιο ενεργά και πιο μεθοδικά με την προπονητική, αναλαμβάνοντας την πρώτη ομάδας της Αχαγιάς ‘82 για 6 συνεχόμενα χρόνια και αργότερα συνέχισα και στις υπόλοιπες ομάδες (Απόλλων, Αστέρια κλπ.)»

Τελικά τι προτιμάς; Να βρίσκεσαι εντός παρκέ ως παίκτης ή να καθοδηγείς εκτός αυτού ως προπονητής;

Χ.Σ.: «Αυτή είναι μία πολύ δύσκολη ερώτηση, γιατί και τα δύο έχουν την δική τους μαγεία. Τώρα στην ηλικία μου φυσικά η προπονητική είναι αυτή που με εκφράζει και την απολαμβάνω.»

Στα Αστέρια Αχαϊας γίνεται εκπληκτική δουλειά σε όλους τους τομείς.. Κατά την γνώμη σου που οφείλεται αυτή η επιτυχία;

Χ.Σ.: «Τα Αστέρια Αχαΐας για μένα και τον Άγγ. Τσάμη που τα ιδρύσαμε ήταν ένα όραμα για μία διαφορετική ακαδημία μπάσκετ στην περιοχή και από το 2011 έως τώρα είμαστε περήφανοι για αυτά που έχουμε καταφέρει. Οι περισσότεροι στόχοι έχουν υλοποιηθεί και άλλοι βρίσκονται σε προγραμματισμό να υλοποιηθούν. Το μυστικό της επιτυχίας πιστεύω ότι κρύβετε πίσω από δύο λέξεις. Οργάνωση και δουλειά.»

Ποιός είναι ο στόχος για την ομάδα που φέτος θα συμμετάσχει στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ1 ΕΣΚΑ-Η;

Χ.Σ.: «Ο στόχος μας για την ομάδα Νέων είναι να συμμετέχουν σε αυτήν οι παίδες και οι έφηβοι παίκτες τους συλλόγου μας, να παίρνουν εμπειρίες. Αυτό πέρυσι το καταφέραμε παίρνοντας και την άνοδο σε μεγαλύτερη κατηγορία. Το ίδιο θα επιδιώξουμε και φέτος, ελπίζοντας να τα καταφέρουμε.»

Πάμε και στο κεφάλαιο Αχαγιά ’82. Πώς προέκυψε να αναλάβεις, όταν αποχώρησε ο κ. Στάθης και ποια τα συναισθήματά σου για τα όσα καταφέρατε την περυσινή χρονιά;

Χ.Σ.: «Το κεφάλαιο ΑΧΑΓΙΑ 82 για την σεζόν 2015-16 θα μείνει χαραγμένο σε όλους τους μπασκετικούς για πολλά χρόνια στο μυαλό τους, καθότι πετύχαμε κάτι συγκλονιστικό. Εγώ μαζί με τους συνεργάτες μου τον Δημ.  Μπαρμπούνη και Θάνο Τσάμη και με την προτροπή του Άγγ. Τσάμη, αποφασίσαμε να αναλάβουμε την ομάδα σε πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία. Η συνταγή όμως πέτυχε, κάναμε πιστεύω μέσα σε δύο μήνες πολλά πράγματα και είμαστε περήφανοι για αυτό.»

Σου έγινε πρόταση για να οδηγήσεις την Αχαγιά ’82 στην Γ’ Εθνική;

Χ.Σ.: «Φυσικά και μου έγινε πρόταση από την διοίκηση και με περίμεναν 10 ημέρες για να τους απαντήσω. Η απόφασή μου ήταν δύσκολη. Τελικά αποφάσισα μαζί με τους συνεργάτες μου να παραμείνω στα ΑΣΤΕΡΙΑ. Η ευθύνη που έχουμε σε όλα αυτά τα παιδιά της ακαδημίας μας, 180 τον αριθμό και τους γονείς είναι πολύ μεγάλη.»

Πως κρίνεις το φετινό ροστερ της Αχαγιάς ’82. Θα παρουσιάσει ανταγωνιστικό πρόσωπο;

Χ.Σ.: «Η διοίκηση της Αχαγιάς ’82 έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια. Έχει κάνει καλές κινήσεις με μεταγραφές και πιστεύω ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί ανταγωνιστική. Ίσως να χρειαστεί κατά την γνώμη μου μία προσθήκη ακόμα στους ψηλούς.»

Τι εύχεσαι για τη νέα αγωνιστική χρονιά με τα Αστέρια και με τι θα είσαι ικανοποιημένος, μετά το τέλος της;

Χ.Σ. : «Ευχαριστημένοι στα ΑΣΤΕΡΙΑ εμείς θα ήμαστε και στο μπάσκετ και στο βόλεϊ με την πρόοδο και την εξέλιξη του συλλόγου. Σε όλους τους τομείς, αγωνιστικούς και οργανωτικούς και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.»