Τοπικά

ΟΤΑΔ: Με επιτυχία ο Πανελλήνιος Αγώνας Λίγκας Αλεξιπτώτου Πλαγιάς

ΟΤΑΔ , Πολιτισμού και Αθλητισμού
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Οργανισμός Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων και η Λέσχη Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Πάτρας συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία τριήμερο Αγώνα Λίγκας Αλεξιπτώτου Πλαγιάς, στο υπέροχο όρος Σκόλλις, με αφετηρία την πίστα απογείωσης που βρίσκεται πάνω από το χωριό Σαντομέρι του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος 50 και πλέον αεραθλητές από Αθήνα, Πάτρα, Κέρκυρα, Ήπειρο, Κρήτη, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Πέλλα, Άμφισσα, Λαμία, Καλαμάτα, οι οποίοι πέταξαν στην περιοχή και έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την διοργάνωση της συνάντησης και την φιλοξενία, αν και ο καιρός δεν τους ευνόησε στο αγωνιστικό μέρος.

Όλοι οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν προπονητικές και ελεύθερες πτήσεις, καθώς ο δυνατός άνεμος δεν τους ευνόησε για την έγκαιρη έναρξη των αγωνιστικών πτήσεων.

Με τη πραγματοποίηση του αγώνα, δόθηκε η ευκαιρία σε πιλότους από όλη την Ελλάδα να γνωρίσουν πτητικά την περιοχή και να πετάξουν στο όρος Σκόλλις, «ανοίγοντας έτσι τον δρόμο» για την ουσιαστική βελτίωση της υποδομής αυτής της πολύ αξιόλογης περιοχής πτήσεων της Αχαΐας , με την προοπτική μελλοντικών διοργανώσεων.

Ο Πρόεδρος του Ο.Τ.Α.Δ. κ. Ξενοφών Μπαχράς και το Διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Σωματείο της Λέσχης Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Πάτρας για την άριστη συνεργασία τους για την πραγματοποίηση του αγώνα, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Απανταχού Σαντομεριτών και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ντούκα Δημήτριο, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Σαντομερίου κ. Φωτόπουλο Χρήστο, την κα Ανάγνου Κωνσταντίνα δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου η οποία επιμελήθηκε την φιλοξενία των αθλητών και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή του αγώνα. Επίσης το Cafe Stasis κ. Ιωάννη Ντάρλα και Café Izzy κ. Σπυρίδωνα Δημόπουλο (βοηθό Δημάρχου σε θέματα ΧΥΤΑ) για τη χορηγία τους.

Τέλος ο κ. Ξενοφών Μπαχράς δήλωσε ότι είναι σίγουρο ότι η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια για την βελτίωση των υποδομών και την αύξηση της αεραθλητικής επισκεψιμότητας της περιοχής, θα συνεχιστεί ώστε να αναδειχθεί ο αεραθλητισμός στον τόπο μας.