Like

Μαρτυρίες μαμάδων: Μπορούν οι έγκυες να νιώθουν σέξι;

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ρωτήθηκαν πρόσφατα περίπου 1.000 μητέρες για την ύπαρξη σεξουαλικών επαφών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι μέλλουσες μητέρες απάντησαν πως ήταν λιγότερο πιθανό να εκφράσουν σεξουαλική οικειότητα προς το σύντροφό τους σε αυτή τη φάση της ζωής τους.

Αν και περίπου οι μισές ισχυρίστηκαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές τρεις ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα πριν από τη σύλληψη, το ίδιο ποσοστό δήλωσε ότι στην εγκυμοσύνη οι σεξουαλικές συνευρέσεις ήταν λιγότερες και από 1 φορά την εβδομάδα.

«Πριν μείνω έγκυος στα δύο παιδιά μου, ήμουν μια μηχανή του σεξ!”, είπε μια μαμά. “Όταν έμεινα έγκυος στα δύο παιδιά η ερωτική μου επιθυμία ήταν σαν να πέθανε και το σεξ δεν υπήρχε στο μυαλό μου. Ο σύζυγός μου ένιωθε επίσης άβολα με το σεξ, ενώ ήμουν έγκυος.»

Αλήθεια, γιατί είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό των ζευγαριών που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν έχουν διάθεση να συνευρεθούν ερωτικά;

Σίγουρα η ανησυχία είναι ένας παράγοντας που «σκοτώνει» θα λέγαμε την ερωτική επιθυμία. Εάν λοιπόν νιώθετε άγχος και αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί η εγκυμοσύνη σας – κυρίως αν είναι η πρώτη φορά – να ξέρετε πως δεν είστε οι μόνη. Στην πραγματικότητα, οι μισές από τις μέλλουσες νέες μανούλες αναφέρουν ότι ένιωθαν φόβο για το σεξ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ οι 3 στους 4 νέους μπαμπάδες, ένιωθαν επίσης το ίδιο. Μάλιστα, οι μπαμπάδες ήταν τόσο τρομοκρατημένοι να ξεκινήσουν την σεξουαλική επαφή ή ακόμα και να ζητήσουν από τη σύντροφό τους να κάνουν σεξ, που τελικά οι εγκυμονούσες ήταν εκείνες που ξεκινούσαν τα προκαταρκτικά για να κάνουν έρωτα διπλάσιες φορές από ότι ξεκινούσαν οι μπαμπάδες.

Προφανώς δεν είναι όλες πρόθυμες να κάνουν σεξ σε αυτή τη περίοδο, αν και όλες αυτές οι ορμόνες της εγκυμοσύνης φαίνεται να επηρεάζουν αρκετές γυναίκες που αισθάνονται πιο σέξι από ποτέ!

«Ένιωσα τόσο σέξι και θηλυκή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!» μοιράστηκε μια άλλη μαμά. «Εγώ δεν θα μπορούσα να κρατήσω τα χέρια μου μακριά από τον σύζυγό μου, ειδικά στο τέλος!»

Μετά τη γέννα, την περίοδο του θηλασμού όπως είναι γνωστό, η γυναίκα και πάλι λόγω των ορμονών δεν έχει ερωτική επιθυμία. Σιγά σιγά όμως το ζευγάρι μπορεί να επανέλθει σεξουαλικά, καθώς όπως λέει χαρακτηριστικά μία άλλη μαμά: «Χρειάστηκε κάποιος χρόνος για να νιώσω και πάλι ερωτική και σεξουαλική μετά τη γέννηση του μωρού μου. Μετά από 10 μήνες περίπου όμως, η σεξουαλική μας ζωή είναι τόσο καλή, όσο ποτέ άλλοτε!».