Like

Γιατί οι γυναίκες δεν «ευχαριστιούνται» τις περιστασιακές σχέσεις

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το περιστασιακό σεξ και τα one night stands είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου σεξ. Ωστόσο, αν αναρωτιέστε περί αυτού, οι γυναίκες δύσκολα ευχαριστιούνται το σεξ σε τέτοιου είδους σχέσεις.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι μπορεί στο βάθος του μυαλού τους να έχουν πως κάποιος θα τις κακοχαρακτηρίσει αν συνάψουν τέτοιου είδους σχέσεις, ούτε ότι έχουν κατά κύριο λόγο να ασχοληθούν με τις πιθανές συνέπειές τους, όπως για παράδειγμα μια αποτυχία στην αντισυλληπτική μέθοδο και τυχόν ακούσια εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Ινστιτούτο Kinsey του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, οι περισσότερες γυναίκες σχεδόν δεν καταφέρνουν να φτάσουν καν σε οργασμό κατά τη διάρκεια αυτών των τυχαίων συνευρέσεων. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι γυναίκες είναι δύο φορές πιο πιθανό να έχουν οργασμό όταν είναι σε μόνιμη σχέση παρά όταν βρίσκονται σε μια περιστασιακή σχέση. Επίσης, είναι λιγότερο πιθανό να φτάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια του περιστασιακού σεξ σε σύγκριση με τους άνδρες. Ένας άνδρας δηλώνει ικανοποιημένος από το περιστασιακό σεξ ή το one night stand σε ποσοστό μέχρι και 80%, ενώ για τις γυναίκες σε μια αντίστοιχη περίπτωση το ποσοστό ικανοποίησης δεν ξεπερνά το 42%.

Γιατί το περιστασιακό σεξ οδηγεί συνήθως σε μονόπλευρη ευχαρίστηση

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες δεν μπορούν να φτάσουν εύκολα σε οργασμό κατά τη διάρκεια μιας περιστασιακής σχέσης. Κατ’ αρχήν το γυναικείο σώμα είναι εξαιρετικά μυστηριώδες ακόμα και για την… κάτοχό του. Αυτό σημαίνει πως η επίτευξη του οργασμού δεν είναι πάντα εύκολη για μια γυναίκα, ειδικά αν κάνει σεξ με νέο παρτενέρ, που δεν ξέρει καλά καλά ούτε το επώνυμό του, πόσο μάλλον που εκείνος δεν γνωρίζει ποιες είναι οι αγαπημένες της στάσεις ή με τρόπο θέλει να της δίνουν τα φιλιά. Όλα αυτά αθροιστικά οδηγούν στην μικρότερη ικανοποίηση ή ακόμα και στην ολοκληρωτική έλλειψη οργασμού.

Επιπλέον, όταν μια γυναίκα κάνει περιστασιακό σεξ, ο άνθρωπος με τον οποίο προχωρά σ’ αυτό, μπορεί να μην έχει και ιδιαίτερη όρεξη να τη βοηθήσει να φτάσει σε οργασμό. Σε αντίθεση με μια μόνιμη σχέση, όπου ο σύντροφός της κατά πάσα πιθανότητα θα πασχίσει να την ικανοποιήσει, στο περιστασιακό σεξ ο ερωτικός σύντροφος μπορεί να είναι πιο εγωιστής και να επικεντρωθεί στις δικές του ανάγκες. Ίσως, βέβαια, να μην το συνειδητοποιεί καν πως η γυναίκα δεν έχει ικανοποιηθεί αρκετά, ιδιαίτερα αν εκείνη δείχνει να το απολαμβάνει ή… προσποιείται.

Είναι, επίσης, σημαντικό να σημειωθεί ότι το σπουδαίο σεξ σπάνια επιτυγχάνεται όταν οι άνθρωποι αισθάνονται κάπως άβολα ή στρεσαρισμένα ή εκτός τόπου. Και η πρώτη φορά που κάνει κανείς σεξ με κάποιον άλλο, ακόμα κι αν είναι κάποιος που γνωρίζει και αγαπά, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη. Πόσο μάλλον όταν είναι με κάποιον που γνωρίζει ελάχιστα. Σ’ αυτή την περίπτωση είναι συνήθως πιο δύσκολο για κάποιον να ανοιχτεί και να πει τι ακριβώς χρειάζεται και τι του αρέσει στο σεξ. Όλα αυτά λειτουργούν εις βάρος του οργασμού.

Αξίζει τον κόπο το περιστασιακό σεξ;

Ωστόσο, το γεγονός ότι πολλές γυναίκες φτάνουν δύσκολα στον οργασμό στο περιστασιακό σεξ δεν σημαίνει ότι πρέπει να το διαγράψουν ως επιλογή. Σε τελική ανάλυση πολλές είναι οι γυναίκες που δεν μπορούν να φτάσουν σε οργασμό ούτε με τον τακτικό τους σύντροφο. Ο σκοπός του σεξ δεν είναι αποκλειστικά ο οργασμός (άλλο που αν συμβεί, τότε το σεξ είναι υπέροχο) και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που απολαμβάνουν άλλες πτυχές του σεξ, όπως η αίσθηση ότι είναι επιθυμητοί, ο ενθουσιασμός και ο αυθορμητισμός που φέρνει η πρώτη φορά και η ευχαρίστηση της επαφής.

Με άλλα λόγια, παρόλο που οι γυναίκες δεν φτάνουν πάντα στον σπουδαίο οργασμό στο περιστασιακό σεξ δεν σημαίνει ότι δεν ζουν σ’ αυτό καλές στιγμές.

Πρέπει, βέβαια, να επισημανθεί εδώ πως το περιστασιακό σεξ εμπεριέχει όλους τους κινδύνους που έχει το σεξ ίσως και σε πολλαπλάσιο βαθμό. Μια τυχαία σεξουαλική συνεύρεση, κατά την οποία δεν γνωρίζει κάποιος τον ερωτικό του σύντροφο και κατά συνέπεια ούτε το σεξουαλικό ιστορικό του, περικλείει τον κίνδυνο για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Γι’ αυτό η ασφάλεια στο σεξ σε τέτοιου είδους σχέσεις έχει πρωτεύουσα σημασία.

Αν αυτός ο κίνδυνος τεθεί υπό έλεγχο μια γυναίκα μπορεί να ευχαριστηθεί μια περιστασιακή σχέση ακόμα κι αν δεν της προσφέρει τον υπέρτατο οργασμό.