Τοπικά

Ενωτική Πρωτοβουλία: Ο μοναδικός Δήμος χωρίς Πυροπροστασία

σεισμό του 2008 , σωφρονιστικό κατάστημα Αγίου Στεφάνου
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το έκανε και πάλι το θαύμα του ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, μιας και είναι ο μοναδικός Δήμος στην Δυτική Ελλάδα,την Πελοπόννησο, και τα Ιόνια νησιά.

Και ως γνωστό την ευθύνη για το συνολικό σχεδιασμό πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών εχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο οποίος ενώ εχει κάνει την κατανομή ποσού των 80.000 που ήρθε από το Υπουργείο Εσωτερικών για δράσεις πυροπροστασίας από τις 12 Μαΐου, δεν εχει υπογράψει ακόμη συμβάσεις.

Αυτό εχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις πρόληψης των πυρκαγιών,σε μοναδικού κάλλους και ομορφιάς δάση και περιοχές, όπως το οικοσύστημα της Στροφυλιάς, αλλά ταυτόχρονα και σε περιοχές όπως η Μόβρη, Πετροχώρι, Ελαιοχώρι, Αρλα Φλόκα Πόρτες κλπ, που έχουν καεί κατ’ επανάληψη.

Εδώ αξίζει να τονίσουμε ότι τα πυροσβεστικά οχήματα που υπάρχουν σε κάθε Δημοτική Ενότητα για τις πρώτες ανάγκες όταν αυτό χρειαστεί, τα έχουν οι Αντιδήμαρχοι για τις μετακινήσεις τους κάτι που δεν προβλέπεται από σχετική διάταξη.

Οι ευθύνες και η ολιγωρία της Δημοτικής αρχής τεράστιες και παρά τις επανηλειμμένεςκαι αγωνιώδεις παροτρύνσεις τον αρμοδίων φορέων Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δασαρχείου, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Οι πολίτες έχουν αφεθεί στο έλεος του θεού ο οποίος φροντίζει να καλύπτει προς όφελος του κοινωνικού συνόλου την πλήρη ανυπαρξία της Δημοτικής αρχής η οποία αδυνατεί να παρέχει τα αυτονόητα τουλάχιστον στους συνδημότες μας.

Ας παρέμβει κανένας εισαγγελέας να προστατεύσει τους πολίτες!!