Τοπικά

Ενωτική Πρωτοβουλία περί τιμολογιακής πολιτικής ΔΕΥΑΔ

Ενωτική , βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών , διακοπές ρεύματος στα αντλιοστάσια, Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων , μεταφορά λημμάτων στο βιολογικό της Κ. Αχαΐας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Δελτίο τύπου εξέδωσε η δημοτική παράταξη…

Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων , σχετικά με την νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΔ . Αναλυτικά :

“Ομόφωνα έγινε αποδεκτή η πρόταση της παράταξης μας, στο θέμα ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την τιμολογιακή πολιτική της Δ.Ε.Υ.Α. Μετά από πληρέστατη και τεκμηριωμένη τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης Δ.  Γκοτσούλια, ο οποίος ανέλυσε τα πολλά κενά τα οποία υπήρχαν στην εισήγηση της πλειοψηφίας. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη όπως αναφέρεται από τον πρόεδρο Σ. Τραχάνη , από το σύνολο των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α, αλλά από τα τέσσερα παρόντα από τα επτά μέλη.

Επισημάναμε με σαφήνεια, ότι η τιμολογιακή πολιτική μιας υπερχρεωμένης επιχείρησής η οποία έχει αρνητικούς ισολογισμούς πλέον των πέντε χρόνων, δεν είναι δυνατόν να στηριχθεί μονό σε μια πρόταση που θα αποβλέπει να καλύπτει τα οικονομικά κενά, αλλά ταυτόχρονα και να προτείνει πως, και με ποιον τρόπο θα βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες.

Τονίσαμε με έμφαση ότι η έλλειψη της αναγκαίας μελέτης βιωσιμότητας, η οποία ήταν άκρως απαραίτητη να γίνει στο αρχικό στάδιο ώστε το Δημ.  Συμβούλιο να πάρει τις σχετικές αποφάσεις, εάν όντως θα έπρεπε να προχωρήσει στην ίδρυση της επιχείρησης αφού κατά δήλωση χθες το βράδυ του τέως πρόεδρου της ΔΕΥΑ Βασ.  Γκοτσόπουλου τα στοιχεία που ελήφθησαν υπ’ όψη του σώματος ήταν πλασματικά.

Αξίζει όμως να τονισθεί και να μην μείνει ασχολίαστο

το γεγονός της παράνομης αδιαφανούς και πέραν κάθε ορίου λογικής, κατασπατάλησης και κακοδιαχείρισης των χρημάτων των δημοτών την περίοδο 2011-2014 που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση της επιχείρισης.

Το ζήτημα αυτό θα προταχθεί από την παράταξή μας άμεσα με τα στοιχεία που συλλέξαμε και θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στον καθένα. Τέλος προτείναμε να γίνει ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου η πρόταση της Δημοτικής αρχής και να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Ταυτόχρονα οι φορείς, οι επιχειρήσεις, τα τοπικά συμβούλια, οι ενώσεις πολύτεκνων και φυσικά οι πολίτες από κοινού να προσεγγίσουμε τα ζητήματα αυτά με την δέουσα σοβαρότητα.

Εμείς ως μείζονα αντιπολίτευση θα κινηθούμε όπως κάνουμε πάντα, υποβάλλοντας προτάσεις ρεαλιστικές, χωρίς το παραμικρό ψήγμα λαϊκισμού και δημαγωγίας ώστε να υπάρξει η απαιτούμενη σύνθεση.”