Τοπικά

Εκμάθηση παραδοσιακών μουσικών οργάνων από το Σύλλογο Αλισσαίων

συλλόγου Αλισσαίων
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Όπως γνωρίζετε η Ελληνική Παραδοσιακή – Βυζαντινή μουσική

….έχει αναδείξει καταξιωμένους μουσικούς τραγουδιστές οργανοπαίχτες και ιεροψάλτες που ο καθένας τους ξεχωριστά συνέβαλε στην ανάδειξη της μουσικής μας σε όλο το κόσμο. Τα τελευταία χρόνια η παράδοση αυτή έχει αρχίσει να εκλείπει . Οι νέοι μας δεν ασχολούνται με την Ελληνική Παραδοσιακή μουσική, με αποτέλεσμα να ξεχνούν τις ρίζες, την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας. Με τις γνώσεις που έχουμε, το μεράκι μας, την συνεργασία με όλους τους συναδέλφους μουσικούς και την αγάπη μας για την μουσική θα θέλαμε να φτιάξουμε ένα ζωντανό μουσικό εργαστήρι και να γίνουμε μια μεγάλη παρέα που να προσφέρουμε στην μουσική παιδεία του τόπου μας. Με αυτές τις λίγες σκέψεις, σας παρουσιάζουμε την πρόταση μας στο πώς  να διαμορφωθούν τα μουσικά τμήματα του συλλόγου.

  • ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

(Χορωδία Ενηλίκων  –  Παιδική Χορωδία για παιδιά Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου)

  • ΤΜΗΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

(Πολίτικη , Ποντιακή και Κρητική Λύρα , Ούτι , Πολίτικο λαούτο (λάφτα) , Στεριανό λαούτο , Ταμπουράς , Κανονάκι , Παραδοσιακά κρουστά) 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και εγγραφές έως και 25  Σεπτεμβρίου στα μέλη του Δ.Σ. (6932892808)  ή στον υπεύθυνο του τμήματος ώστε μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου να διαμορφωθούν τα τμήματα (σύμφωνα με την συμμετοχή των μελών) , να καθοριστούν οι ημέρες οι ώρες των τμημάτων και αρχές Οκτωβρίου να ξεκινήσουν τα μαθήματα, τα οποία θα διεξάγονται στον Άνω Αλισσό. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο και το χώρο διεξαγωγής των μαθημάτων θα είναι διαθέσιμες με την συμπλήρωση των τμημάτων.

(Όποιος ενδιαφερόμενος επιθυμεί κάποιο άλλο παραδοσιακό όργανο μπορεί να ενημέρωση τον υπεύθυνο του τμήματος). Εκ μέρους των συναδέλφων μουσικών και συνεργατών του μουσικού εργαστηρίου ο υπεύθυνος του τμήματος  Καρυτινός Σωτήριος (τηλ. 6945244751)

 Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής , Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αλισσού.