Τοπικά

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Δείτε το ένθετο του απολογισμού πεπραγμένων

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Δείτε το ένθετο του απολογισμού πεπραγμένων (κλικ εδώ)

Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του νέου Δημ.  Δυτικής Αχαΐας η ειδική Δημόσια συνεδρίαση για τον «Απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής».

«Είμαστε Δημοτική Αρχή όχι για να βρούμε τρόπο να επανεκλεγούμε. Αλλά να εφαρμόσουμε τις πολιτικές, τις μεθόδους και τις δράσεις που θα μας κάνουν άξιους επανεκλογής. Μια τέτοια δράση είναι ο έντυπος απολογισμός  που έχετε  όλοι μπροστά σας….» τόνισε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος  Νικολάου κατά την διάρκεια του απολογισμού και συνέχισε λέγοντας : «……η τοπική κοινωνία ενημερώνεται  με λόγο και πράξεις για το έργο μας και όχι με παχιά λόγια.

Δημιουργήσαμε τον  έντυπο απολογισμό για να φτάσει σε κάθε δημότη μας, να το διαβάσει και να ενημερωθεί για το τι πράξαμε αλλά και για το που αστοχήσαμε τους πρώτους 20 μήνες ώστε να το διορθώσουμε τους επόμενους. Η κάθε ενέργεια και η κάθε δράση είναι μοναδική και σημαντική όπως θα δείτε διαβάζοντας το ένθετο όμως  αυτό που ξεχωρίζει είναι το Δημαρχείο. Άλλη μια δράση που θα μας κάνει άξιους επανεκλογής.

Το νέο Δημαρχείο πλέον στεγάζεται σε Δημόσιο Κτίριο.

Πρόκειται για πρώην σχολείο το οποίο επισκευάσαμε και το μετατρέψαμε σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο. Καταφέραμε και μηδενίσαμε το κόστος των ενοικίων που ξεπερνούσε τις 100.000,00 ευρώ  καθώς αυτά μας κληροδοτήθηκαν το 2010.

Διαμορφώσαμε έναν ευχάριστο χώρο ώστε να εργάζονται τα στελέχη μας αλλά και να υποδεχόμαστε τους συμπολίτες μας ώστε να ανταλλάσουμε απόψεις, να δεχόμαστε κριτική και να βελτιωνόμαστε….. Ενώ στη Χώρα και στο νομό συρρικνώνονται Δημόσιες  Υπηρεσίες,  στην  Δυτ.  Αχαΐα επανασυστήσαμε το Ι.Κ.Α., δημιουργήσαμε Δ.Ι.Ε.Κ. Με εκατοντάδες σπουδαστές και νέες ειδικότητες και σε λίγους μήνες ιδρύεται τμήμα Ασφαλείας Δυτ.  Αχαΐας για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση της περιοχής.

Στην ορκωμοσία μας  τον Αύγουστο 2014  είχαμε βάλει ένα μεγάλο στοίχημα που είχε να κάνει με την διεκδίκηση της επέκτασης του Προαστιακού στην Δυτική Αχαΐα. Με την σημαντική  βοήθεια του Περιφερειάρχη  αλλά και στελεχών του Ο.Σ.Ε. ,

ο προαστιακός σφυρίζει για τη Δυτική Αχαΐα. Η  Δυτική  Αχαΐα γίνεται προορισμός και αρχίζει σιγά σιγά  αναδεικνύει την δυναμική της…….. ».

Κλείνοντας ο δήμαρχος  αναφέρθηκε στις λαϊκές συνελεύσεις που γίνονται σε όλα τα χωριά στα πρώην Κοιν. Γραφεία τα οποία καλλωπίζονται και ανακατασκευάζονται ενώ εξήγγειλε ότι οι επισκέψεις στα αυτές  θα γίνονται πιο συχνά ώστε να βρισκόμαστε στην περιφέρεια του δήμου περισσότερες φορές  και να ακούμε τους συνδημότες μας  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Παρουσιάστηκαν σε διαφάνειες  τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου καθώς και άλλες δράσεις, έργα και παρεμβάσεις ενώ δόθηκε η δυνατότητα τόσο  στους αντιδημάρχους  όσο και στους  προέδρους των οργανισμών να παρουσιάσουν το έργο τους.

 Στο  έντυπο του απολογισμού πεπραγμένων του πρωτου20μηνου θητείας αποτυπώνονται οι δράσεις, οι παρεμβάσεις, η οργάνωση των υπηρεσιών του  νέου δημαρχείου,  τα οικονομικά του Δήμου, η καθημερινότητα, τα έργα, οι ενέργειες καθώς και οι πρωτοβουλίες που έχει πράξει η Δημοτική Αρχή. Ο απολογισμός των πεπραγμένων του πρωτου20μηνου διανέμεται από όλους του αιρετούς της Δημοτικής Αρχής.