Τοπικά

Εντυπωσίασε η Θεατρική Διαδρομή της ΙΔΕΑ

Θεατρική Διαδρομή της ΙΔΕΑ
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

‘’Η Αυλή Των Θαυμάτων’’

Η Θεατρική Διαδρομή της ΙΔΕΑ κατάφερε να εντυπωσιάσει στο ντεμπούτο της αφού παρουσίασε μια υψηλού επιπέδου θεατρική παράσταση. Μας μετέφερε στις αυλές των σπιτιών μιας λαϊκής γειτονιάς του Βύρωνα το 1957 όπου καθημερινοί άνθρωποι αγωνίζονται απέναντι στα προβλήματα της ανεργίας της φτώχειας της μετανάστευσης, απέναντι στα πάθη τις αδυναμίες τους έχοντας πάντα δεμένο τον νου τους στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης αγγίζει μέσα από την τότε εποχή τόσο άμεσα την σύγχρονη πραγματικότητα.

Οι ερμηνείες των ρόλων των νεαρών ηθοποιών ήταν συγκλονιστικές και δεν είχαν να ζηλέψουν σε τίποτα τους επαγγελματίες ηθοποιούς. Εξαιρετική η σκηνοθεσία της Αγγελικής Χριστοπούλου αφού ένωνε τους θεατές με την σκηνή κάθε στιγμή και δημιουργούσε ένα μοναδικό κλίμα. Το κοινό της Κάτω Αχαΐας γέμισε ασφυκτικά το αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ δείχνοντας για μια ακόμα φορά την στήριξη του σε ποιοτικά πολιτιστικά δρώμενα. Αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή στην συλλογή τροφίμων για τις άπορες οικογένειες.

Το Westcity.gr θα στηρίζει πάντα τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες που συμβάλουν στην αναβάθμιση του πολιτιστικού επίπεδου μας. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα και αναλυτικό φωτορεπόρταζ.

Τέλος η ομάδα της “Θεατρικής Διαδρομής”, αφιέρωσε την παράσταση στον καθηγητή Ιωάννη Κωστόπουλο και την σύζυγό του , που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή σε τροχαίο ατύχημα.

‘’Η Αυλή Των Θαυμάτων’’

Συγγραφέας :Ιάκωβος Καμπανέλλης

Οι ηθοποιοί : Αθανασία Τακοπούλου, Αντωνία Λοτσάρη , Ασημίνα-Σοφία Χριστοπούλου, Γιάννης Κουτρουμάνης, Γιάννης Παναγόπουλος, Γιώργος Γκρέκας, Έφη Τρουπή, Ηρώ Κουτρουμάνη, Μαρία Κουρούσια, Σπύρος Δριμάλας, Σωτήρης Δριμάλας, Τάσος Χρυσόπουλος

Σκηνοθεσία: Αγγελική Χριστοπούλου